• Rendezés:
  • További szűrők less filters

51 Keresési eredmények

A legjobb vízálló kerékpáros kabátok

Erősen esik az eső, de mégis el akarja vinni kerékpárját egy körre? Vagy éppen kint van az úton, amikor hirtelen leszakad az ég? Pontosan erre való egy jó esőkabát! Minden kültéri sportolónak vízálló és lélegző esőkabátot kell viselnie, amely könnyedén képes ellenállni a hosszabb túrákon az esőnek.

Sokféle vízálló kerékpáros kabátot kínálunk nők és férfiak számára egyaránt, minden szokványos méretben és színben - a klasszikus feketétől vagy kéktől egészen a rikító színekig, mint például a fluoreszkáló sárga. Fedezze fel esőkabát kínálatunkat az olyan népszerű márkáktól, mint a GORE WEAR, ENDURA, VAUDE, JACK WOLFSKIN és ROSE.

Hogyan működik a vízhatlan kabát?

A legtöbb vízálló kerékpáros kabát rendelkezik egy membránnal. A membrán mikroporózus réteg, amely a ruházat többi rétege között van elhelyezve. Ez a membrán mikroszkopikus kis lyukakkal rendelkezik. Mivel ezek a lyukak kisebbek, mint az esőcseppek, megakadályozzák a víz áthaladását a membránon. A verejtékből származó vízgőz azonban áthalad a mikroszkopikus kis lyukakon - ez az, amit a membrán lélegzőképességének nevezünk.

A vízálló kabát rétegei különböző típusú rétegekből készülhetnek. A legelterjedtebb megoldás a 2 rétegű, 2,5 rétegű és 3 rétegű anyagok. A kétrétegű megoldás olyan membránból áll, amelyet egy külső szövet belsejébe laminálnak. A bélés - pl. hálószövetből készült - laza. A háromrétegű anyagok ellenben egy időjárásálló membránnal rendelkeznek, amelyet a külső szövetre és a bélésre laminálnak. A 2,5 rétegű membránok vékony védőréteggel rendelkeznek, nem pedig egy igazi réteggel a külső szöveten.

Sok esőkabát víztaszító kezeléssel készül, amelyet a membrán helyett vagy annak kiegészítéseként használnak. Ez azt jelenti, hogy a külső szövet olyan bevonattal van ellátva, amely víztaszítóvá teszi. Így meggátolja az eső behatolását az anyagba. A felületkezelés vagy bevonat azonban gyakran nem tartósan víztaszító, mivel idővel elhasználódik.

Mikor hívhatjuk vízállónak az esőkabátot?

Az esőkabát vízálló minősítését egy vízoszlop teszt segítségével határozzák meg. Ebben a vizsgálatban egy csövet helyeznek a szövetre, és feltöltik vízzel. A cél az, hogy megmérjék, mennyi víznek áll ellen az anyag, mielőtt az első cseppek behatolhatnak a szövetbe. Ha például a szövet képes elviselni 5000 mm vizet, amíg a víz nem jut át a membránon, az anyag vízálló minősítése 5000 mm. Szeles napokon az eső és a nedvesség még nagyobb terhelést jelent az anyagon, ez az amiért magasabb vízoszlop szükséges. Ugyanez igaz a hátizsák viselése esetén is, amely nyomást gyakorol a szövetre.

Fontos meggyőződni arról is, hogy az esőkabát varrásai is szigeteltek. Ellenkező esetben, mivel a nedvesség nem tud áthaladni az anyagon, varratokon keresztül fog beszivárogni. A ragasztott varratokkal rendelkező vízálló kerékpáros kabát biztosítja az eső és a felfröccsenő víz elleni tökéletes védelmet.

Az általunk kínált esőkabátok mindegyike kifejezetten ilyen típusú használatra készült. Így nem kell aggódnia a vízálló minősítés miatt. Csak olvassa el a termékleírásokat, és keresse meg a megfelelő esőkabátot az Ön igényeinek megfelelően. Szakembereink szívesen segítenek megtalálni a megfelelő kerékpáros kabátot is.

Hogyan tisztítsa a vízálló kabátot

Minden kabát különböző. Ezért kérjük, ellenőrizze a vízhatlan kerékpáros kabátjának címkéjét. Itt megtalálja a hőmérsékletre és a mosószerre vonatkozó előírásokat, amikkel megőrizheti a ruha vízálló és a lélegző tulajdonságait.

Léteznek speciális mosószerek membrános esőkabátok számára, amelyek nem hagynak üledéket, amely a membrán pórusainak eltömődését okozzák. Lásd itt a vízálló női és férfi dzsekik számára megfelelő tisztítószereket.

Ha fel akarja frissíteni vízálló kerékpáros kabátja felületkezelését vagy bevonatát, javasoljuk, hogy a mosás után használjon regeneráló szert a kabáton, és utána alacsony hőmérsékleten szárítsa meg.

Hogyan tegye újra vízállóvá az esőkabátját

Ha az esőkabát felületi kezelése vagy bevonata már nem megfelelő, és nem lehet felfrissíteni a kerékpáros kabát mosásával és száraz helyen történő szárításával, akkor is újra vízállóvá tudja tenni.

A vízszigetelő anyagok kétféle típusa létezik: a mosógépben vagy kézi mosáshoz használt „bemosós” vízhatlanító szerek, valamint a felületen használható vízhatlanító spray-k. Mindkét típusú anyagnak ugyanaz a hatása. Itt megtalálja a vízszigetelő spray-ket és a mosószereket, amelyek újra vízállóvá teszik a kerékpáros dzsekijét - függetlenül attól, hogy softshell kabát, esőkabát vagy bélelt dzseki.

Mit viseljen vízhatlan kabát alatt

A vízálló kerékpáros kabátok technikai ruhák a rossz időjárási körülményekre. Tehát a vízálló minősítésen kívül az ilyen kabát lélegzőképessége döntő szerepet játszik. A legjobb légáteresztés érdekében javasoljuk, hogy lélegző rétegeket viseljen vízhatlan kabát alatt.

A klasszikus pamut póló elnyeli a nedvességet és izzadtságot a bőrön, és nem vezeti el azt. Így a póló elázik, ami hő felhalmozódását jelenti, majd gyors kihűtést eredményez.

A lélegző póló vagy kerékpáros mez ellenben gyorsan továbbítja a nedvességet a következő rétegbe, köszönhetően a technikai anyagoknak nem tartja meg a nedvességet. Ezért az a legjobb, ha lélegző réteget visel az esőkabátja alatt.

Hogyan válassza ki a legjobb esőkabátot

Mielőtt vízálló kerékpáros kabátot vásárolna, gondoljon arra, hogy hol szeretne kerékpározni. Az alábbiakban adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy milyen funkciókra lehet szüksége bizonyos típusú használat során:

Vízálló MTB kabátok: A hegyi kerékpárosok gyakran laza, vízálló MTB kabátot szeretnének a túrákhoz, hogy élvezhessék a mozgás szabadságát. A kerék által felvert víz miatt a hát alsó része különösen ki van téve a kosznak és a víznek. Így a hosszított hátsó rész jó megoldás.

Országúti kerékpáros esőkabátok: A sebesség szerelmesei általában országúti kerékpárt használnak. Ők elsősorban a testhezálló és a rendkívül könnyű kerékpáros kabátokat kedvelik. Köszönhetően a kényelmes női vagy férfi specifikus illeszkedésnek, a dzsekik úgy illeszkednek, mint egy második bőr, és nem lobognak a szélben. Tökéletes a gyors lejtőkhöz! Ezek a vízhatlan kabátok, elég kicsik ahhoz, hogy beférjenek a zsebébe, amikor nem használja őket a hosszú túrákon.

Mindennapos esőkabátok: Azok, akik megfelelő védelmet szeretnének a víz és szél ellen a mindennapokban, válasszanak egy vízhatlan kabátot, amely könnyen illeszkedik mindennapi ruhájukhoz. A kapucni is fontos! A közúti közlekedés során javasoljuk, hogy nagyméretű fényvisszaverő elemekkel ellátott kabátot vásároljon. Jó döntés lehet, hogy a kabátot olyan rikító színekben válasszák, mint a fluoreszkáló sárga, a fekete helyett - a sötétben való jobb láthatóság érdekében.

PFC-mentes esőkabátok - Környezetbarát vásárlás

A múltban poli- és perfluorozott vegyszereket, valamint fluor-szénhidrogéneket használtak kültéri dzsekik készítéséhez, hogy ellenálljanak a szennyeződésnek és a víznek. Napjainkban sok gyártó figyelmet fordít a környezetbarát és erőforráshatékony folyamatokra, és így megfelelő anyagokat használnak a technikai kabátok elkészítéséhez. A márkák, mint VAUDE és JACK WOLFSKIN, igazi úttörők a PFC-mentes gyártásban. Az online boltunkban a PFC-mentes kabátokat ennek megfelelően jelölve vannak.

Csomagolható esőkabátok - Kiváló választás

A csomagolható vízhatlan kabátok népszerűek a kerékpárosok körében, akiknek változó vagy kedvezőtlen időjárási viszonyok között kell tekerniük. Ezek a kabátok különösen könnyűek és kis méretűek azért, hogy könnyedén elférjenek a zsebében vagy a kerékpáros táskában. Így a víz és szélálló dzsekik készen állnak, amikor a leszakad az ég. Tökéletes mindazok számára, akik rugalmasak akarnak maradni a túrájuk során!


A praktikus tippek és ismertetők után már nem történhet baj. A ROSE online boltban biztosan megtalálja a megfelelő kerékpáros kabátot az Ön igényeinek megfelelően. Sokféle vízálló kerékpáros kabátot kínálunk nők és férfiak számára minden szokványos méretben és színben - a klasszikus feketétől vagy kéktől egészen a rikító színekig, mint például a fluoreszkáló sárga. Fedezze fel esőkabát kínálatunkat az olyan népszerű márkáktól, mint a GORE WEAR, ENDURA, VAUDE, JACK WOLFSKIN és ROSE.