• Rendezés:
  • További szűrők less filters

76 Keresési eredmények

A legjobb MTB cipők

Tartós kerékpáros cipők All Mountain, Enduro és Trail kerékpározáshozA női és férfi MTB cipők hatalmas választékát kínáljuk olyan neves márkáktól, mint a ROSE, SIDI, GAERNE, MAVIC, FIVE TEN, SHIMANO és a NORTHWAVE. Az online boltban megtalálja a megfelelő MTB cipőket minden szokványos méretben. Klasszikus színek, mint a fekete vagy a trendi szezonális színek közül válogathat.


Mi is az MTB cipő?

MTB cipők olyan kerékpáros cipők, amelyeket kifejezetten a hegyi kerékpározáshoz terveztek. Így a legfontosabb jellemzők a tartósság és a talp, amely nem csak hatékony erőátvitelt biztosít, hanem csúszós talajon is kiváló tapadást nyújt. Ezek a kritériumok kulcsfontosságú szerepet játszanak az anyagok kiválasztásában és a gyártási folyamatokban, mivel ezek biztosítják, hogy a hegyi kerékpáros cipője alkalmas legyen a célra.


Hogyan illeszkedjen az MTB cipő?

A kerékpáros cipőnek általában nyomás nélkül, de feszesnek kell lennie. A pedál, a láb, a cipő és a pedál tökéletes erőátvitelének biztosítása érdekében egyetlen egységet kell alkotnia. Ha a cipő túl laza, akkor a pedálhoz nem juttatja el megfelelően az energiát. Ezenkívül győződjön meg róla, hogy a kerékpáros cipők a helyükön tartják a sarkát. Egyszerűen próbálja felemelni a sarkát a cipővel, hogy ellenőrizze a megfelelő illeszkedését. A sarka nem csúszhat ki a cipőből. Tehát csak a garantáltan tökéletes illeszkedés a saroknál biztosítja a pedálon a kiváló teljesítményátadást. A kerékpáros cipőknek szorosan kell illeszkedniük a lábára, anélkül, hogy nyomnának – a túlságosan szűk cipők negatív hatással lehetnek a véráramlásra. Győződjön meg róla, hogy legalább egy nagylábujj szélességű hely maradjon a cipő orra és a lábujjai között.


Téli mountain bike cipők

Azok, akik rossz időben vagy télen is használják hegyi kerékpárjukat, ajánlott vízálló MTB cipőt vásárolni. A szél- és vízálló membrán - például a GORE-TEX MTB cipőben - biztosítja, hogy víz és nedvesség ne tudjon behatolni az anyagba. Így nem kell félnie a ködtől, az esőtől vagy a pocsolyáktól. A hideg napokra vonatkozó további ajánlás a párnázott MTB cipő. Ezek szigetelőanyagot tartalmaznak, vagy a középső rétegbe vannak integrálva, hogy csökkentsék a hideg behatolását. Így hosszabb ideig melegen tartják a lábát. Tökéletes a hideg szezonban! Fedezze fel a téli cipőink kínálatát! Alternatív megoldásként vízálló zoknit vagy szél- és vízálló kamáslit is viselhet.


Milyen MTB-cipőt alkalmas spinning-hez?

Ha a hagyományos sportcipőről váltani szeretne kerékpáros cipőre az edzőteremben vagy a spinning órákon, akkor az MTB cipő tökéletes választás. Kompatibilisek a tornateremi spinning gépeken használt pedálrendszerrel. Tehát olyan cipőre van szüksége, amelyek a 2 csavaros stoplis MTB pedálrendszerhez csatlakoztathatók. A megfelelő cipők kiválasztásánál a spinning gépekhez figyelni kell a felszanált anyagokra. A felsőrésznek könnyű és lélegző anyagból kell készülnie, hogy ne izzadjon túlságosan a kimerítő edzés során. A talpnak merevnek kell lennie ahhoz, hogy minden teljesítményt átadhasson a pedálra. Választhat olyan cipőkből, amelyek hagyományos nylon talppal rendelkeznek, vagy ultra-könnyű és ultra-merev carbon modelleket. A továbbiakban megmagyarázzuk a különböző típusú talpak közötti különbségeket és azok előnyeit / hátrányait. Szakembereink örömmel segítenek megtalálni a megfelelő cipőket és stoplikat.


MTB cipő széles lábakhoz

MTB cipők széles választékát kínáljuk szélesebb lábakhoz, minden méretben. Ezek a cipők szélesebb orr résszel rendelkeznek, és elegendő helyet biztosítanak a lábának. A széles lábakhoz megfelelő hegyi kerékpáros cipők a címsorban és a termékleírásban is meg vannak jelölve, így könnyebb megtalálni őket. Szakembereink örömmel segítenek megtalálni a megfelelő kerékpáros cipőt a láb formájához igazodva.


Cipők MTB újoncok számára

Ha Ön egy olyan már haladó kerékpáros, aki már tapasztalatot szerzett hegyi kerékpáron, lecserélheti telitalpas cipőjét stoplis MTB-cipőre. Ezek jobb teljesítmény-átadást biztosítanak a pedálon. Mindazonáltal gyakorolnia kell a ki-be lépést, hogy biztosan ki tudjon lépni a pedálból a technikásabb és veszélyes részeken. A stoplis rendszerre való váltás olyan MTB cipőt igényel, amelynek két csavaros stoplival látható el. Valamint MTB rendszerű pedálokra lesz szüksége, amelyek SPD szabványúak (2 csavaros szabvány), például Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB és Wellgo MTB.


Hegyi kerékpáros cipők: stoplival vagy anélkül?

Mielőtt kerékpáros cipőt vásárolna, kérdezze meg magától, hogy olyan MTB-cipőt szeretne használni, amely kompatibilis a stoplis pedálokkal, vagy stoplikkal nem rendelkező MTB-cipőt szeretne. Ha Ön MTB újonc, és szeretné, hogy gyorsan le tudja tenni a lábát a technikásabb szakaszokon, vagy ha a túráin több, hosszú gyalogló szakasz is van, javasoljuk, hogy stopli nélküli MTB cipőt válasszon. Ha olyan kerékpáros cipőt keres, amelyek telitalpas pedálokhoz megfelelőek, javasoljuk, hogy látogasson el a Cipők platform pedálokhoz kategóriához. Itt megtalálja a divatos freeride cipők óriási választékát, melyek gumitalppal rendelkeznek, hogy maximális tapadást érhessen el a dirt kerékpárján. Termékeink közé tartoznak a jól ismert márkájú freeride cipők, mint a FIVE TEN, VAUDE, O'NEAL, SHIMANO vagy az ION.

Ahogyan összekötik a lábát a pedállal, a stoplis pedálok nagy megkönnyebbülést nyújtanak a tapasztalt kerékpárosok számára. Többé nem kockáztatják a cipő lecsúszását, a lábának elhelyezkedése a pedálon sokkal hatékonyabb, így a teljesítmény is növelhető. Emellett a kerékpárosok a hatékonyabb energiaátadás miatt is értékelik a stoplis pedálokat – ami lehetővé teszik számukra, hogy még több erőt adjanak át a pedálra így egyenletesebb haladást elérve. Mégis, a stoplis pedálok használatához szükség van egy kis gyakorlásra és szakmai tudásra. Nálunk MTB cipők hatalmas választékát találja, olyan kialakítással, ami lehetővé teszi használatukat stoplis pedállal is. Ha segítségre van szüksége, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Örömmel segítünk megtalálni a megfelelő MTB cipőt.


Melyik zár rendszer megfelelő nekem?

Amint már említettük, a megfelelő zárómechanizmus kiválasztása nagy fontossággal bír a tökéletes illeszkedés szempontjából. Csak így tuja elérni a maximális erőátvitelt a pedálon. Az alábbi típusú zár rendszerek közül választhat:

Fűző: A hagyományos fűzős cipők lehetővé teszik a pontos beállításokat. Azonban, kerékpározás közben nem állíthatja a cipőket. Ha erdei ösvényeken vagy lejtős pályákon halad, győződjön meg róla, hogy a fűzők végei nem akadhatnak be sehova.

Tépőzár: Azok, akik nem akarják, hogy a fűzők bárhova beakadjanak, érdemes tépőzáras cipőt választaniuk. A tépőzáras pántok lehetővé teszik a pontos beállításokat, szükség esetén könnyedén beállíthatók, és nem akadnak el az ágakban.

Racsni: Az MTB cipők a racsnis csatokkal még pontosabb beállítást tesznek lehetővé. Ehhez egy műanyag pántot vezetünk be egy zárórendszerbe, és milliméterre pontosan beállítjuk. Így a zárórendszer nem tud beakadni, és közben a cipő tökéletesen illeszkedik a sarokra.

Orsós (például BOA vagy ATOP): Az orsókkal ellátott MTB-cipők pontos beállítási lehetőségeket kínálnak, sőt az egész lábfejre egyenletes nyomáseloszlást is biztosítanak. Ez azért van így, mert a fűzőket úgy fűzik, mint a hagyományos társaikat. Mégis, hosszúságuk állítható a csavaróval. Ez lehetővé teszi a precíz, egykezes beállítást menet közben.


Melyik talp a megfelelő?

Új MTB cipő kiválasztásakor a különböző talpak széles választéka közül választhat a hagyományos műanyag talpaktól egészen a full karbon talpakig. Néhány fontos tipp a megfelelő talp kiválasztásához:

Gumi talp: A hagyományos sportcipők és a platform pedálhoz készült cipők általában gumitalppal vannak ellátva. A nagy rugalmasságnak köszönhetően különösen nagy kényelmet biztosítanak gyalogláskor. A platform pedálokon a gumi talp maximális tapadást nyújt, mivel a gumi rásimul a kis acél pöckökre, és nagy súrlódási ellenállást biztosít a csúszós pedálokon.

Műanyag talp: A klasszikus műanyag talppal többnyire belépő szintű és all-rounder modellek használhatók. A műanyag keményebb, mint a gumi, így a talp jobb erőátadást biztosít a pedálon. A kisebb rugalmasság miatt azonban a műanyag talp kevésbé kényelmes járás közben, és kevésbé tapad a csúszós talajon. Ezért az MTB cipők műanyag talpa általában csúszásmentes gumi futófelületet tartalmaz.

Erősített műanyag talp: Azok, akik még nagyobb energiát akarnak a pedálra vinni, választhatnak maguknak olyan MTB cipőt, amely karbon erősítéssel rendelkezik a stoplinál. Ez megnövekedett merevséget eredményez, így még több energiát tud átadni a pedálra. A csúszásmentes gumiból készült futófelületek elegendő tapadást biztosítanak, ha le kell szállnia a kerékpárról.

Karbon kompozit talp: Azoknak a kerékpárosoknak, akik merev talpra vágynak, de nem engedhetik meg maguknak a full karbon talpat javasoljuk a karbon kompozit talpat. Ezek a talpak műanyag-karbon kompozitból készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét világ előnyeit élvezhesse: a karbonnak köszönhetően megnövekedett merevség, alacsonyabb ár és nagyobb kényelem a műanyag hatására. A csúszásmentes gumiból készült futófelületek elegendő tapadást biztosítanak, ha le kell szállnia a kerékpárról.

Full karbon talp: Az MTB cipők karbon talppal maximális merevséget biztosítanak. Ezek a kerékpáros cipők olyan karbon talppal rendelkeznek, amely különösen merev, könnyű és csak kevéssé rugalmas. Ez elég kényelmetlenné teszi gyaloglásnál, de lehetővé teszi a maximális erőátvitelt a pedálon alacsony súly mellett. Mivel a karbon talpak nem nyújtanak kellő tapadást síkos talajon, csúszásgátló gumiból készült futófelület-blokkokat tartalmaznak. Így azokkal a szakaszokkal is megbirkózhat, ahol le kell szállnia, vagy le kell tennie a lábát a technikás pályákon.

Látható, hogy a merevség és a súlymegtakarítás minden egyes minőségi fokkal növekedni fog. Azonban előfordulhat, hogy kompromisszumokat kell kötnie a kényelmesebb használat érdekében. Ha nem biztos abban, hogy melyik talp megfelelő a hegyi kerékpár túráihoz, szakértőink szívesen segítenek Önnek.


Számos női és férfi MTB cipőt kínálunk a legnagyobb márkák közül, mint például a FIVE TEN, SHIMANO és NORTHWAVE. Az online boltunkban a cipők széles választékát találja méretben, színekben és designban.

Do you have questions about MTB shoes?

What is the right clipless pedal system for mountain biking?
  • Classic systems for mountain biking are: Shimano SPD, Time ATAC, Crankbrothers or Crankbrothers Race.
  • MTB shoes for use with a clipless pedal system have two parallel bolts for cleats and pedals with 2-bolt standard. This allows the cleat to be permanently attached and clipped in the pedal.
What are the advantages of mountain bike shoes?
  • With mountain bike shoes in the clipless pedal system, you can connect your shoe firmly to the pedal to ensure better power transfer.
  • They offer secure hold on the pedal and a better feeling on demanding trails.
Which cycling shoes should I use for spinning?
Spinning bikes are equipped with pedals that require cycling shoes and cleats with 2-bolt standard. You can find the matching cleats in our ROSE shop, so nothing stands in the way of your first spinning class.
Do I need special cycling shoes in winter?
Yes, if you want to ride longer tours in winter, we recommend winter cycling shoes. But what should I pay attention to when buying them?
  • In order to keep your feet dry, we recommend waterproof membranes in your mountain bike shoes.
  • We also recommend lined cycling shoes on cold days.
  • You should also check out waterproof socks and warming insoles..