•  50,000 azonnal szállítható termék
  •  Ingyenes visszaküldés (minden EU országban)
  •  Egyéni kerékpár vásárlási tanácsadás
  •  30 napos visszavásárlás
  •  Minden kerékpárt Németországban szerelnek össze

Maik the Mechanic
NE féljen a hidegtől

Nem számít, hogy elrakja télre a kerékpárját, vagy végig tekeri a telet: A hideg időben a kerékpár alkatrészek speciális gondoskodást igényelnek – a láncoktól kezdve a fékeken át a kerekekig. Az elektromos kerékpárok még ennél is több gondoskodást igényelnek. Maik, a szerelőnk megmutatja hogyan készítheti fel kerékpárját a télre:

ÉN ELRAKOM TÉLEN A BRINGÁMAT:

» Alaposan tisztítsa meg a kerékpárt tárolás előtt és távolítsa el a szennyeződéseket a hajtáslánc alkatrészeiről.

» Tisztítsa meg a láncot, a hátsó váltót, az első váltót, a vezetőcsigákat és a kazettát, és olajozza meg a láncot. Váltson hátul a legkisebb lánckerékre.

» Egy jól szellőző, száraz hely a legmegfelelőbb a téli tárolásra.

» Álló helyzetben tegye le a kerékpárját a földön, vagy a fali tartón. Ha lehetséges ne lógassa függőlegesen, a hidraulikus fékek érdekében.

» Ha mégis függőlegesen tárolná a kerékpárját, ellenőrizze a fékeket és ha szükséges légtelenítse.

» Rendszeresen fújja fel a gumikat, mert a hosszú tárolás során leereszthetnek.

VÉGIG TEKEREM A TELET:

» Néhányan “kopó alkatrészeknek” nevezik: lánc, fékek és kerekek különleges ápolást igényelnek télen.

» Rendszeresen és óvatosan tisztítsa meg és olajozza újra a láncot és a lánckerekeket sűrűbb olaj használatával, így az esőben is tartós marad.

» Rendszeresen tisztítsa meg a kerékpárt kerékpár tisztítóval a piszok és a só eltávolítása érdekében. Ne használjon nagynyomású mosót!

» Léteznek speciális viaszok és olajok a kerékpár vázakhoz, amelyek segítenek megőrizni őket, és védik a korróziótól.

» Teleszkópos villa: Vigyázzon, nagyon hidegben (kb. 4 fokban vagy az alatt), a teljesítmény csökken, mivel a hidraulikaolaj sűrűsödik.

» Gumiabroncsok: Ha gyakran teker hóban és jégen, akkor ajánlott tüskés gumiabroncsokat vagy legalább téli gumikat használni.

» Ha rendelkezik computerrel a kerékpáron: Ne pánikoljon, ha a kijelző késik. Az LCD-kijelzők válaszideje lelassul a hideg hatására. Ha a kerékpárt kint tárolja, távolítsa el a kijelzőt.

» A tárcsafék fékbetétei elkoszolódhatnak, ami csökkenti a fékhatást. A fékbetétek és féktárcsák rendszeres tisztításával megelőzheti ezt.

» Erős hőmérsékleti ingadozások esetén a bowden-kábeleknél kondenzvíz keletkezhet. Amikor ez a víz megfagy, a fék és a váltórendszer meghibásodhat.

PEDELECEM VAN:

» Az akkumulátorok érzékenyek a hideg időjárásra. Annak ellenére, hogy a hideg időben történő e-kerékpározás nem a probléma, hiszen a használat közben keletkező elektromos áram melegen tartja az akkumulátor cellákat, hosszabb szünetek alatt érdemes neoprén akkumulátor takarót használni.

» Ha a kerékpárt tartósan nulla fok alatt tárolja, akkor ajánlott eltávolítani az akkumulátort, és szobahőmérsékleten tárolni és tölteni. A legjobb, ha az akkumulátort csak közvetlenül használat előtt helyezzük vissza az e-kerékpárba.

» Távolítsa el a kijelzőt vagy computert a kormányról.

» Az e-kerékpár akkumulátort 40 és 70 százalék között kell feltölteni tárolás előtt. Ez azt is jelenti, hogy két-három hónaponként szükséges az akkumulátor töltöttségének ellenőrzése, és szükség esetén újra feltöltése.