Ruhaápolás

 • Rendezés:
 • További szűrők less filters

16 Keresési eredmények

Textil ápolás - speciális mosószerek és impregnálók technikai öltözékhez és cipőkhöz

Akárcsak a sima ruhákat, a sportruházatot is rendszeresen mosni kell. A megfelelő ápolással és mosószerrel, impregnálóval és higiénikus öblítővel a sportruháit újjá varázsolhatja és tovább frissek maradnak. Ezért összegyűjtöttünk néhány mosószert és impregnáló spray-t, melyek segítenek újra vízhatlanná tenni a technikai ruházatát vagy cipőjét, hogy megóvja azokat a kosztól és víztől.

Textilápolók széles választékát kínáljuk a sportruházatához és cipőihez, beleértve az impregnáló spray-ket, wash-in vízhatlanítókat, valamint speciális mosószereket a technikai ruházathoz és integrált membránnal rendelkező ruhákhoz, olyan neves márkáktól, mint a FIBERTEC, HOLMENKOL, TUNAP SPORTS, HEY SPORT és NIKWAX.

Ha meg szeretné őrizni vagy visszaállítani a légáteresztő funkciót, vízállóságot, szag- és koszállóságot a technikai felszerelésének, mellőznie kell a vegyszereket és öblítőket. Alternatívaként számos gyártó kínál környezetbarát, oldószer mentes textilápolót. Ezekkel megőrizheti a GORE TEX, SYMPATEX, pamut vagy szintetikus anyagok funkcionalitását hosszú ideig.

Vásárolt egy új mezt vagy egy pár kerékpáros zoknit, és sokáig szeretné élvezni a felszerelését? Olvassa el tájékoztatónkat, hogy megtudja, mire figyeljen. Az ápolástól a mosási tippekig - megmutatjuk Önnek, hogyan tisztítsa és ápolja sportruházatát annak érdekében, hogy megőrizze a szellőzőképességüket, funkcionalitásukat és sok túra után is jól nézzenek ki. Itt van néhány tipp:

Hogyan mossa a vízhatlan kabátot és technikai ruházatot

 1. Milyen gyakran mossa
 2. Hogyan mossa ruháit
 3. Milyen mosószert használjon
 4. Milyen hőfokon mossa a ruhákat
 5. Vasalás vagy szárítás

Milyen gyakran mossam sportruházatomat vagy technikai felszerelésemet?

A ruháit minden kerékpározás után mossa ki annak érdekében, hogy a baktériumok ne okozzanak kárt az anyagban. Emellett a baktériumok kellemetlen szagot is okoznak. A rendszeres mosás segít eltávolítani a szagokat és baktériumokat. Ezáltal tovább élvezheti ruhái frissességét.

Hogyan mossam sportruházatomat?

A megfelelő textilápoló szerrel egyszerűen kimoshatja ruháit a mosógépben. Olvassa el a mosási útmutatót a címkén annak érdekében, hogy a megfelelő hőfokot alkalmazza mosáskor. Ne lépje túl az ajánlott hőfokot. Emellett cipzárazza be vagy tépőzárazza össze a mezeit vagy más kiegészítőit. Ezzel megakadályozza, hogy a cipzár vagy tépőzár más ruhákban kárt tegyen. Az is jó ötlet, hogy kifordítja a ruhákat, megóvva ezzel az érzékeny felületet.

Szükségem van sport-specifikus mosószerre?

A sport mosószerek mélyen tisztítják ruháit annak érdekében, hogy higiénikusak, tiszták és lélegzőképesek maradjanak. Emellett biztosítják, hogy a membránnal rendelkező ruhák szél- és vízállóak, valamint lélegzőképesek maradjanak.
Az általános mosószer és öblítő eltömítheti a sportruházat anyagának pórusait és károsítják a membránt.
Ezért fontos speciális mosószer használata a technikai ruházathoz, ezáltal az tartósabb marad.

Milyen hőfokon mossam a funkcionális ruházatomat?

Kérjük, olvassa el a ruházat címkéjén található mosási utasításokat. Általában 30 vagy 40 fokon mossa a funkcionális ruházatát, alacsony fordulatszámon. Ha a címkén más utasítás szerepel, kérjük azt kövesse. Sport mosószerrel eltávolíthatja a szennyeződéseket és baktériumokat a ruhájából, anélkül, hogy módosítaná a ruha szellőzőképességét és funkcionalitását.

Vasalhatom a sportruházatomat? Betehetem a sportruházatomat a szárítógépbe?

 • Mivel speciális anyagból készültek, nincs szükség vasalásra. Egyszerűen akassza fel a nedves ruhákat annak érdekében, hogy megőrizzék alakjukat és gyorsan megszáradjanak.
 • Ne tegye szárítógépbe a technikai ruházatát.
 • A matricák megsérülhetnek vasaláskor.
 • Győződjön meg róla, hogy mosáskor követi a gyártó utasításait.
 • Az esőkabátja beszívja a vizet? A nadrágja nem vízlepergető többé? Itt van néhány tipp, hogyan ápolja integrált membránnal rendelkező ruháit.

  Hogyan tegye újra vízhatlanná esőkabátját, nadrágját és más funkcionális felszerelését

  Az impregnáló lehetővé teszi, hogy kabátja, nadrágja vagy bármely más felszerelése újra vízhatlan legyen otthon kimosva. A flakonon szereplő utasításoktól és a mosógép kapacitásától függően adagolhatja az impregnálót az öblítőtartályba. Ezáltal az impregnáló szer egyenletesen eloszlik majd a ruháin megóvva azokat az esőtől és kosztól.
  Alternatívaként használhat impregnáló spray-t az anyag külsejére és hagyja megszáradni. Bizonyosodjon meg róla, hogy egyenletesen oszlatta el a permetet a felületen és nem hagyott ki egyetlen részt sem.
  Megfelelő használat mellett a wash-in impregnálók és spray-k ugyanolyan eredményt biztosítanak.

  Milyen gyakran kell újra impregnálnom a kabátomat/nadrágomat?

  Ha a víz egyszer behatol az anyagba és a kabát vagy nadrág többé nem bír vízlepergető hatással, impregnálja újra az öltözékét.
  Tipp: Ne impregnálja minden mosáskor a ruháit. Ha túl gyakran alkalmazza, eltömítheti az anyagot és ezáltal csökkenti a szellőzőképességét.


  Ezek a tippek segítenek Önnek technikai ruházatának ápolásában, hogy azok tartósan megőrizzék funkciójukat. Speciális mosószerektől technikai ruházathoz egészen a membránnal rendelkező ruhákhoz való öblítőkön keresztül az impregnáló spray-ig vagy mosószerig - a ROSE Bikes a legjobb termékeket kínálja.

  Textilápolók széles választékát kínáljuk a sportruházatához és cipőihez, beleértve az impregnáló spray-ket, wash-in vízhatlanítókat, valamint speciális mosószereket a technikai ruházathoz és integrált membránnal rendelkező ruhákhoz, olyan neves márkáktól, mint a FIBERTEC, HOLMENKOL, TUNAP SPORTS, HEY SPORT és NIKWAX.