0 Keresési eredmények

Láthatósági kerékpáros nadrágok és rövidnadrágok - a jobb láthatóság érdekében

Különösen az év sötét hónapjaiban fontos „látni és látszani”. Annak érdekében, hogy más úthasználók időben láthassák Önt gyenge fényben és sötétségben, láthatósági nadrágok széles választékát kínáljuk. Ezek a vízálló nadrágok bármilyen időjárási viszonyok között szárazon tartják, miközben a biztonságot fényvisszaverő elemekkel biztosítják. Kötelező darab az ingázóknak és mindazoknak, akik nem akarnak lemondani a kerékpározásról a rossz látási viszonyok között.

Hi-vis kerékpáros nadrágok széles választékát kínáljuk nagy fényvisszaverő elemekkel nők és férfiak számára, olyan neves márkáktól, mint a VAUDE. Vásároljon hi-vis nadrágot a ROSE Bikes-nál!


Miért kell láthatósági kerékpáros nadrágot viselni?

Valószínűleg már megtapasztalta, milyen nehéz látni a gyalogosokat sötét ruhában gyenge fényben vagy sötétségben. Gyakran csak az utolsó pillanatban látni őket, amikor rávilágít a fényszórója. Ezért láthatósági kerékpáros nadrágok és rövidnadrágok széles választékát kínáljuk a közúti biztonság javítása érdekében.

Ezek a kerékpáros nadrágok nagy fényvisszaverő elemeket tartalmaznak , amelyek a fényszórók rávetülésekor világítanak. Így kitűnik a sötétségből, és az autóvezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok számára tökéletesen látható lesz. Hi-vis kerékpáros nadrág viselése biztonságot nyújt, különösen az év sötét hónapjaiban.

RÁNÉZÉSRE:
 • A vízhatlan hi-vis nadrág nagy fényvisszaverő nyomatokkal rendelkezik
 • A fényvisszaverő elemek reflektorokká válnak, amikor a fényszórók rávetülnek
 • Ez jól láthatóvá teszi a többi közlekedő számára


Amit érdemes figyelni, amikor hi-vis nadrágot vásárol

A túrázókkal ellentétben a kerékpárosok különböző követelményeket támasztanak a vízálló nadrágokkal szemben. Erős szembeszél esetén a víz még erősebben nyomódik a külső réteghez . Ez a víz gyorsabb behatolásához vezethet, mint a túrázás, a gyaloglás, a síelés vagy a kocogás során.

Ezenkívül a kerékpáros vízálló nadrágok fokozott kopásnak vannak kitéve. A állandó súrlódás a nyeregnél, vagy - a legrosszabb esetben - a hajtókarnál, a láncnál vagy a lánckeréknél, az anyag gyorsabban elhasználódik. A súrlódásnak kitett területeken a nedvesség sokkal könnyebben behatolhat. Ha vízálló nadrágot keres, győződjön meg róla, hogy kifejezetten a kerékpározáshoz tervezték őket, és a súrlódásnak leginkább kitett zónákban további megerősítésekkel rendelkeznek a kopás elkerülése érdekében.

RÁNÉZÉSRE:
 • A szembeszél növeli az eső nyomását a szöveten
 • Így a vízálló kerékpáros nadrágnak jobban ellenállónak kell lennie a vízzel, mint a más típusú sportokhoz való nadrágoknak
 • A nyeregből származó állandó súrlódás gyorsabban tönkreteszi az anyagot
 • Egy jó eső elleni nadrág megerősített ülőrésszel rendelkezik


Melyik vízálló nadrág milyen használatra való?

Országúti kerékpár

 • A nadrágnak szorosan illeszkednie kell a lábaikhoz, vagy egy tépőzáras beállítóval kell rendelkeznie, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a nadrág szára nem ér a lánchoz.
 • A megnövelt tartósság érdekében előnyösek a megerősített részek az ülőrésznél és térdnél.
 • A térdrész kialakítása nagyobb mozgásszabadságot biztosít.
 • Magas légáteresztő képességet kell biztosítani.

MTB

 • A nadrágnak szorosan illeszkednie kell a lábhoz, vagy egy tépőzáras beállítóval kell rendelkeznie.
 • A vízálló rövidnadrágok is egyre népszerűbbek.
 • A megnövelt tartósság érdekében előnyösek a megerősített részek az ülőrésznél és térdnél.
 • A térdrész kialakítása nagyobb mozgásszabadságot biztosít.
 • Magas légáteresztő képességet kell biztosítani.

Városi / mindennapi

 • Hosszú cipzárak és tépőzárak a szélesség beállításához lehetővé teszik a gyors és egyszerű felvételt.
 • A megnövelt tartósság érdekében előnyösek a megerősített részek az ülőrésznél és térdnél.
 • A térdrész kialakítása nagyobb mozgásszabadságot biztosít.
 • Nagy fényvisszaverő elemek teszik jól láthatóvá a többi közlekedő számára.


Milyen méretet válasszak?

A hi-vis nadrágok megfelelő méretűek. A gyártók már figyelembe vették azt a tényt, hogy a nadrágot a kerékpáros nadrágja vagy farmerja felett viseli. Így általában nem kell eggyel nagyobb méretet rendelnie.

Néhány gyártó extra rövid vagy extra hosszú szárakkal rendelkező modelleket is kínál. Kattintson ide a vízálló nadrágjainkhoz!


Milyen vízállósági-értékre van szükségem?

Annak érdekében, hogy biztosan ne kelljen otthon maradnia az esős és / vagy viharos napokon, hi-vis nadrágjaink integrált membránnal rendelkeznek. Ezek időjárásálló műanyag rétegek , amelyek a ruhadarab külső és belső rétegéhez vannak varrva. A membrán mikropórusai annyira apróak, hogy az esőcseppek nem tudnak behatolni a szövetbe kívülről. Ha azonban izzad, a vízgőz könnyen távozik a pórusokon keresztül. Ezzel a membrán vízálló és lélegző .

Többféle típusú membrán létezik, amelyek különböző méretű mikro perforációkkal és kiegészítőkkel rendelkeznek. Ez az oka annak, hogy a membránok különböző vízáteresztő képességgel rendelkeznek. Ezt a szintet úgynevezett vízoszlop teszthez kötik- egy víz-áteresztőképességi vizsgálat az anyagokról, beleértve a membránt. A vizsgálat során egy függőleges csövet helyezünk az anyagra, és vízzel töltjük. A víz mennyisége, amelynek az anyag ellenáll, mielőtt átereszti a vizet, megadja a szövet maximális vízoszlop-értékét.

A DIN EN 343: 2010-05 európai szabvány (esővédő ruházat) szerint a szövetnek legalább 800 mm-es vízoszlopnak kell ellenállnia a „2. osztályú vízálló” minősítéshez. Minden ezalatt az érték alatt vízlepergető, ami azt jelenti, hogy az anyag rövid idő után elnyeli a vizet. Nincs felső határ. Itt a gyártók legfeljebb 30 000 mm-es értékekig versenyeznek egymással.

Erős szembeszélben a kerékpárosoknak nagyon ajánlott magas vízoszlopértéket használni, mivel az eső még erősebben nyomódik a szövethez. Emellett figyelmet kell fordítania a lélegzőképességre.

Néhány népszerű vízálló membrán a GORE-TEX a GORE-tól, a VAUDE CEPLEX ACTIVE, a VAUDE SYMPATEX vagy a JACK WOLFSKIN TEXAPORE.

Az is fontos, hogy a vízálló membránnal ellátott ruhák vízálló varratokkal és cipzárakkal rendelkezzenek. Ezek általában olyan felülettel vannak ellátva, hogy a víz ne tudjon behatolni.

A membránon kívül a legtöbb vízálló nadrág speciális felületkezeléssel rendelkezik, amelyet gyakran DWR-nek azaz „Tartósan vízlepergető”-nek neveznek . Ennek a bevonatnak köszönhetően a víz nem tud behatolni a textíliába, és lepereg a szövet felszínéről . A membránnal ellentétben az anyag felülete idővel elhasználódik, így a nadrágot víztaszító spray-vel vagy speciális mosószerrel kell kezelnie.

RÁNÉZÉSRE:
 • A membrán időjárásálló műanyag lemez
 • Az esőcseppek nem juthatnak át a szöveten
 • A membrán belsejében lévő mikro perforációk lehetővé teszik a vízgőz kivezetését
 • A membránok különböző szintű vízállóságot és légáteresztő képességet biztosítanak
 • A kerékpárosoknak magas vízoszlop-értéket és nagy légáteresztő képességet kell választaniuk
 • Egy további DWR-felület lepergeti a vizet és a szennyeződéseket
 • Rendszeresen ajánljuk a vízálló és lélegző ruhák megújítását
 • A varratoknak és a cipzáraknak hegesztettnek kell lenniük


Egyéb, az Ön számára érdekes funkciók

 • Cipzárak – Azok, akik menet közben vennék fel a fényvisszaverő nadrágot, előnyben részesítik a fél-vagy teljes cipzárat a lábon. Ezek a cipzárak segítenek a vízálló nadrágok felhelyezésében, anélkül, hogy le kellene venni a cipőt. A cipzár hossza a modelltől függ. A féllábú vagy teljes lábú cipzáras nadrág nagyszerű választás.
 • Fényvisszaverők - Nyáron vagy télen, hegyi kerékpározás, országúti kerékpározás vagy városi túra - a nadrágokon lévő fényvisszaverő elemek elengedhetetlenek, ha gyenge fényben és sötétségben kerékpározik. Győződjön meg róla, hogy a fényvisszaverő elemek kiváló minőségűek és garantálják a 360 ° -os láthatóságot.
 • Élénk színek - A nagyobb láthatóság érdekében, kiemeli a sötét háttérből. A biztonság szempontjából fontos a ruhák színe. A fényes neon sárga vagy más fluoreszkáló színek tökéletesen láthatóak a gyenge fényviszonyok között.


A ruházat fölé a megfelelő kerékpáros kabátot, valamint fluoreszkáló színekkel ellátott kiegészítőket és nagy fényvisszaverő elemeket is felvehet. Fedezze fel a hi-vis kerékpáros ruházatot .

Hi-vis kerékpáros nadrágok széles választékát kínáljuk nagy fényvisszaverő elemekkel nők és férfiak számára, olyan neves márkáktól, mint a VAUDE. Vásároljon hi-vis nadrágot a ROSE Bikes-nál!