Vízálló zoknik

Maradjon védve az elemektől


A vízálló zoknik elengedhetetlenek a nedves és sáros kültéri tevékenységeknél- legyen szó kerékpározásról, hegyi kerékpározásról, túrázásról, sétáról vagy futásról. A zokni melegen és szárazon tartja a lábát a hosszabb kalandokon. Sokféle vízálló kerékpáros zoknit kínálunk nők és férfiak számára, minden méretben és színben, a jól ismert SealSkinz márkától.


Vízálló, a hidrofil membránnak köszönhetően

A vízálló zoknik általában vízálló és lélegző membránnal vannak ellátva. Az anyag belsejében lévő védőréteg mikroporózus, ami azt jelenti, hogy tele van mikroszkopikus lyukakkal vagy pórusokkal. A membránban lévő lyukak olyan kicsik, hogy egyetlen nagy vízcsepp sem tud átjutni rajta. Azonban test által előállított pára könnyen elpárolog. Így a vízálló zoknik az esőben száraznak bizonyulnak, és kellemes légáramlást biztosítanak. A GORE-TEX membránok a legismertebb membránok közé tartoznak.


SealSkinz HYDROSTOP szalag

Két fontos tulajdonsága van a vízhatlan zokniknak: Egyrészt meg kell akadályoznia, hogy a víz áthatoljon az anyagon keresztül a cipőbe. Másrészt a lábán lecsorgó vizet is ki kell zárnia. A jól ismert SealSkinz gyártó előrukkolt az innovatív ötletével, miszerint szoros és vízzáró kötést hozzon létre a zokni szára és a bőr között. Ezért használja a márka a HYDROSTOP szalagot a zokni szárának belsejében. Ez a szilikonszalag biztosítja a kerékpáros zoknik feszes és csúszásmentes illeszkedését, és így további védelmet biztosít, amely megvédi a víz behatolást. Így tökéletesen védett a nedvességtől és az esőtől.


Vízálló zoknik a hideg hónapokban

Különösen a hideg és esős napokon ősszel vagy télen meg kell győződnie arról, hogy a vízálló zokni elegendő szigetelést kínál. Ezért javasoljuk, hogy meleg béléssel vagy merinó gyapjúval rendelkező zoknit viseljen, hogy a hideg hónapokban melegen tartsák a lábát.


Száraz lábakat szeretne nedves és sáros körülmények között? Akkor a vízálló zokni a megfelelő az Ön számára! A ROSE online boltjában megtalálja a megfelelő zoknit, hogy kellemesen meleg és száraz maradjon a lába. Sokféle vízálló kerékpáros zoknit kínálunk nők és férfiak számára, minden méretben és színben a neves márkáktól, mint a SealSkinz.