• Rendezés:
  • További szűrők less filters

14 Keresési eredmények

Full Face sisakok az adrenalin függőknek

Robusztus full face sisakok a merész ugrásokhoz a lejtőn és bike parkban


Merész ugrások és sok adrenalin - ha szeret kerékpáron leszáguldani a lejtőkön, akkor egy olyan sisakra van szüksége, amely teljes védelmet nyújt. Ezért a Downhill / DH, FR és Enduro szakágban speciális, full face sisakokat használnak, amelyek teljes védelmet biztosítanak a fejnek. Az online boltunkban full face sisakok és downhill sisakok széles választékát találja minden méretben, színben és árkategóriában. A híres márkák - mint például a Troy Lee Designs, O'NEAL, FOX és Bell downhill sisakjai is megtalálhatók termékkínálatunkban.

Az integrált sisak kifejezetten a kerékpárosoknak

Az integrált állvédőnek köszönhetően a full face sisakok hatékony védelmet nyújtanak az egész fej és az arc számára. A rögzített állvédőnek és az integrált arcpárnáknak köszönhetően különösen nagy védelmet nyújt bukás során. A full face sisak nehezebb, mint egy hagyományos MTB sisak, de jobb védelmet nyújt a kerékpáros akrobaták számára. A tökéletes alternatíva a súlycsökkentéshez, a full karbon full face sisak. A motorkerékpárral vagy motocross sportágakkal összehasonlítható, integrált sisakokkal ellentétben az MTB full face fedőlapjai jobb szellőzést tesznek lehetővé, és olyan tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely speciálisan a hegyikerékpározás igényeihez igazodik a lejtőn és az enduro pályákon.

Levehető állvédő enduro-hoz

"Hibrid" full face sisakokat is kínálunk - így hívják az MTB kerékpárosok az olyan bukósisakokat, amelyek levehető állvédővel rendelkeznek. Ha felfelé halad, egyszerűen vegye le az állvédőt, és tegye a hátizsákba. Ez maximális légáteresztést biztosít, és lehetővé teszi, hogy a maximumot nyújtsa. Amikor eljön az ideje, hogy élvezze a downhill-t, gyorsan vissza tudja helyezni az állvédőt a maximális védelem érdekében. A leszerelhető állvédővel, ezek a hibrid full face sisakok az Enduro számára praktikus kombinációt biztosítanak a sokoldalú használathoz.

Mire kell odafigyelni, ha full face sisakot vásárolok?

A full face sisak vagy downhill sisak úgy kell rögzíteni, hogy ne legyen túl feszes, de ne is lötyögjön - a méret a fej kerületétől függ. A kivehető és mosható bélés biztosítja, hogy hosszú ideig használhassa a sisakját. Egy másik fontos jellemzője a szemüvegtartó. Néhány bukósisak a fej hátsó részén patenttal van ellátva, hogy a védőszemüveget a helyén tartsa. A kettős D zár az állvédőn biztosítja a sisak biztonságos rögzítését és a gyors nyitást, amikor le akarja venni a sisakot.

MIPS - Technika a forgató erők ellen

Néhány full face sisak a kínálatunkban az úgynevezett "MIPS" rendszerrel van ellátva - ami a "Multi-Directional Impact Protection System" rövidítése. Ez egy sík-csúszka rendszert jelent a sisak belsejében. Úgy tervezték, hogy a sisak belsejében forogjon annak érdekében, hogy minimálisra csökkenjen az oldalirányú ütközések során fellépő forgási erő. Az ezzel a technológiával rendelkező full face sisakok meg vannak jelölve.

Gyors elsősegélynyújtás a kivehető arcpárnáknak köszönhetően

Sürgősségi esetekben a full face sisakok gyakran nem praktikusak, és még akadályt is jelentenek a mentők számára. Ezért egyes full face sisakok integrált sürgősségi funkcióval rendelkeznek. Ezzel a sürgősségi rendszerrel az arcpárnák gyorsan eltávolíthatók a sisakból, hogy nagyobb nyílást biztosítsanak, és könnyebb legyen eltávolítani a sisakot a sérült személy fejéről. Nagyszerű tulajdonság a biztonság növeléséhez és gyorsabb elsősegély nyújtásához!

Mikor kell cserélnem a full face sisakot?

A bukás súlyosan károsíthatja kerékpáros sisakját. Nem minden sérülés látható kívülről. A repedések az anyagban és a hab belsejében megakadályozzák, hogy a sisak annyi energiát nyeljen el, mint eddig – így a biztonság már nem garantált. Ezért kell minden esés után lecserélni a full face sisakját. Még akkor is, ha a nem történt baleset, akkor is szükség van a sisak rendszeres időközönkénti cseréjére. Az UV sugarak, a nedvesség és egyéb külső hatások bizonyos idő elteltével eltávolítják a sisakban lévő ragasztót, vagy elhasználják a sisak anyagát. Ezért javasoljuk, hogy rendszeresen vásároljon új sisakot.

CE és US szabvány - a biztonságos MTB sisak

Az Európai Unióban és Svájcban értékesített kerékpáros bukósisaknál kötelező a DIN EN 1078 szerinti CE szabvány. Ez az összes MTB sisak minimális követelménye. Ezenkívül az Egyesült Államokban az ASTM F1952-15 vagy az ASTM F2032-15 szabványnak megfelelő, a magasabb szintű biztonsági szintet igénylő kerékpáros bukósisakra és BMX sportágakban használt sisakokra vonatkozik. Az Egyesült Államok szabványa teljes arcvédelmet igényel. Az állvédőnek, a zárórendszernek és a bukósisak borításának ezen a teszten kell átmenniük. A full face sisakjának mindenekelőtt DIN EN 1078 szerinti tanúsítvánnyal kell rendelkeznie, de ideális esetben a szigorúbb amerikai tesztelési szabványoknak is megfelelhet.


Nem számít, hogy a downhill vagy az enduro a szíve csücske - soha ne próbálkozzon full face sisak nélkül. Fedezze fel a hegyi kerékpáros bukósisakjaink kínálatát! Szakembereink örömmel segítenek Önnek abban, hogy könnyű és megfelelő full face sisakot válasszon tervezett használattól függően. Termékpalettánk széles választékot kínál full face sisakokból minden árkategóriájában, méretében és színében, a népszerű márkáktól, mint például a BELL, Troy Lee Designs, FOX, O'NEAL, UVEX és így tovább. Fedezze fel a legjobb ajánlatainkat!