• Rendezés:
 • További szűrők less filters

52 Keresési eredmények

MTB kesztyűk - maximális tapadás a pályán

A városi vagy országúti kerékpárral való kesztyűkkel szemben az MTB kesztyűknek extra igénybevételnek kell megfelelniük. Ezeknek a kesztyűknek nagyobb ütés- és szakadásvédelmet kell nyújtaniuk, valamint jobb tapadást kell biztosítaniuk a kormányon. A hegyikerékpáros kesztyűkkel kapcsolatos vásárlói útmutatónkkal szeretnénk segíteni a megfelelő kesztyű megtalálásában.

Kínálatunkban nagyszámú hegyikerékpáros kesztyűt talál nyári és téli kivitelben, nőknek és férfiaknak, minden ismert méretben, színben és árkategóriában olyan neves gyártókkal, mint a ROSE, Roeckl, FOX, GORE WEAR, 100%, Chiba, GripGrab, Mavic , Ziener és még sokan mások. Itt biztosan megtalálja a megfelelő modellt!


Szivacs vagy gél betét, vagy betét nélkül

Különösen a hegyikerékpározás során az egyenetlen pályák által okozott rezgések és rázkódások a kerékpár teleszkópos villája ellenére elérik a kezét. Az állandó stressz a keze idő előtti kimerültségéhez vezethet. A lehető legjobb kényelem és szórakozás érdekében a különösen durva ösvényeken is használhat kesztyűt, amely a tenyérnél párnázva van. Választhat az MTB kesztyű között, szivacs vagy gélpárnával:

 • Szivacs betét: A szivacsos bélés hatékonyan elnyeli az ütéseket és a rezgéseket. Memória funkciójának köszönhetően a szivacs mindig visszatér eredeti alakjába.
 • Gél betét: A gél betétes tenyérrel ellátott kesztyűk még jobb ütéselnyelést kínálnak. Segítenek megvédeni kezét a rázkódásoktól.
 • Párnázat nélkül: Sok hegyikerékpáros olyan kesztyűt használ, amelyben nincs betét. Ezek a kesztyűk jobb kormánykontaktust és fogást ígérnek.

Milyen anyagot szeretne?

A túrázáshoz vagy a országúti kerékpározáshoz használt kesztyűkkel szemben a hegyi kerékpározáshoz szükséges kesztyűknek mindenekelőtt ellenállónak kell lenniük. A gyártók általában olyan szakadásbiztos anyagokat használnak, mint a CORDURA, mivel azt akarják, hogy a kesztyűk védelmet nyújtsanak a tövisektől, az ágaktól és a pálya menti növényzet ellen.

A tenyerét is robusztus, csúszásmentes technikai anyagból kell készíteni, hogy a kesztyű megfelelő tapadást biztosítson a kormányon, mégse kopjanak el idő előtt a kormánnyal való érintkezés vagy a szennyeződés miatt.

Egyes gyártók MTB kesztyűiknek dupla szövetrétegeket csinálnak a különösen igénybe vett területeken, vagy párnázást a hüvelykujj és a mutatóujj között a kezek további védelme érdekében.

Fontos továbbá, hogy kerékpáros kesztyűi ideálisan legyenek a szezonhoz igazítva annak érdekében, hogy nyáron szellőzzenek, és télen megakadályozzák a keze kihűlését. Kérjük, olvassa el az alábbiakat, mire figyeljen, amikor MTB kesztyűt vásárol nyáron vagy télen.


MTB kesztyű a gyors lejtőkre

Ha szereti a kerékpáros downhill pályákat, vagy ha extra védelmet szeretne az ösvényen, akkor érdemes megfontolni a hegyikerékpáros védőkesztyűk vásárlását. Az a gondolat, hogy a kesztyűt védőeszközökkel felszereljék, a motocross sportokból származik - ma ez egyre népszerűbbé válik az MTB rajongói számára is. A jobb védelem érdekében az ütközés során ezek a kesztyűk ütéscsillapító védőelemekkel vannak ellátva, amelyek gyakran a csuklók mentén futnak. Ideális védelem horzsolások, ágak, tövisek és zúzódások ellen.


MTB kesztyűk nyáron

Nyárra különösen könnyű kesztyűt ajánlunk a jó szellőzés biztosítása érdekében. Két változat közül választhat:

 • Rövid ujjú kesztyűk: Egyrészről a hegyikerékpárosok rövid ujjú kerékpáros kesztyűt vehetnek igénybe, könnyű felsőrésszel, például hálóval vagy tan-through anyaggal. Ez biztosítja az ideális légáteresztést és az állandó szellőzést.
 • Hosszú ujjú kesztyűk: Ha további tapadásra van szüksége, akkor hosszú ujjú kesztyűt kell vásárolnia. A tenyér csúszásgátló anyagának és az ujjakon elhelyezett szilikon nyomatoknak köszönhetően ezek a kerékpáros kesztyűk biztosítják a kormány tökéletes tapadását, ráadásul a fékkarok és a sebességváltók jobb megfogását is. Különösen nyáron történő használatakor ügyeljen arra, hogy a kesztyű könnyű, lélegző felső anyagból készüljön. Különösen ajánlott a kéz hátulján levő, könnyű hálós anyaggal ellátott kesztyűt használni.

MTB kesztyűk télen

Télen a kesztyűnek elsősorban melegnek kell lennie. Azért, hogy alacsony hőmérsékleten megóvja Önt a hidegtől, elegendő lehet egy melegítő thermo anyag, softshell vagy a szélálló membránnal ellátott kesztyű. Ha azonban nem akar otthon maradni rossz időben sem, akkor szél- és vízálló membránnal ellátott kesztyűt kell viselnie. Ezek a különbségek a kesztyűtípusok között:

 • Thermo kesztyűk : A hűvös napokhoz ideális a thermo anyagokból, például a gyapjúból készült téli kesztyű. Ez az anyag védi a hidegtől és melegen tartja a kezét. Ezek a kesztyűk azonban csak szél- és víztaszítóak, azaz a nedvesség és a hideg egy idő után átjuthat az anyagon. Ezért a téli túrákhoz a thermo téli kesztyűk csak akkor használhatók, ha a hőmérséklet nem csökken tovább, és az időjárás száraz marad.
 • Softshell kesztyűk : A Softshell olyan anyag, amely kiemelkedik szél- és víztaszító tulajdonságaival. Ilyen módon a softshellből készített téli kerékpáros kesztyűk jól védik a hidegtől, az esőtől és a felverődő víztől. Sőt, a softshell nagyon rugalmas és lélegző, így kényelmes is.
 • Kerékpáros kesztyű szélálló membránnal: A szélálló membrán, például a népszerű GORE WINDSTOPPER, egy vékony műanyag réteg, amely az anyagba van beépítve, hogy megakadályozzák a szél átjutását a kezéhez. A membrán többszörös, mikroszkopikusan kis perforációval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vízgőz kifelé történő eltávozását. Ez megőrzi az anyag lélegző képességét. Ezen túlmenően a szélálló membrán mindig vízálló, és ezzel védi a felverődő víz ellen is. Ideális túrákhoz hideg szél esetén is!
 • Téli kerékpáros kesztyűk szél- és vízálló membránnal: Ha továbbra is zavartalanul szeretne kerékpározni minden időben, akkor a téli kesztyűnek szél- és vízálló membránnal legyen ellátva, például GORE-TEX vagy EUROTEX. A szélálló membránnal szemben a műanyag réteg mikroszkopikus perforációja olyan kicsi, hogy vízcseppeket ne engedjenek be az anyagba. Ily módon ideális védelemben részesül a hideg szél és az eső ellen. Ugyanakkor a vízgőz átjuthat kívülre, így garantálva a száraz és meleg kényelmet.

Az MTB kesztyűk érdekes tulajdonságokkal:

 • Érintőképernyővel kompatibilis: Nem alkalmas az érintőképernyőn történő ujjlenyomat olvasásra, azonban sok hosszú ujjú MTB kesztyű hüvelykujján és ujjain integrált szálak lehetővé teszik az érintőképernyő használatát anélkül, hogy le kellene vennie a kesztyűt. Tökéletes új dal kiválasztására vagy egy alkalmazás használatára! A megfelelő termék leírásában megtalálja, hogy a kesztyű kompatibilis-e érintőképernyővel.
 • Csúszásgátló szilikon nyomatok: A finom nyomatok a tenyéren és az ujjakon még jobb fogást biztosítanak a kormányon és a fékkaron - nedves körülmények között is.

Ezekkel a hasznos tippekkel könnyen megtalálhatja a tökéletes pár MTB kesztyűt a védelemhez és a maximális tapadásához a kormányon. Ha kérdése van, vagy további tanácsra van szüksége, kérjük, bármikor vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel. Kínálatunkban nagyszámú hegyikerékpáros kesztyűt talál nyári és téli kivitelben, nőknek és férfiaknak, minden ismert méretben, színben és árkategóriában olyan neves gyártókkal, mint a ROSE, Roeckl, FOX, GORE WEAR, 100%, Chiba, GripGrab, Mavic , Ziener és még sokan mások. Itt biztosan megtalálja a megfelelő modellt!