• Rendezés:
  • További szűrők less filters

5 Keresési eredmények

A legjobb triatlon kerékpáros cipők

Triatlon cipők edzéshez és versenyhezA triatlon versenyen minden másodperc számít. Triatlonosként gyorsan belebújik a triatlon cipőjébe a váltó zónában, nyeregre pattan, és útnak indul. Vannak olyan kerékpáros cipők, amelyeket kifejezetten a triatlonosok számára terveztek, gyorsabb felvételt és jobb légáteresztő képességet és maximális teljesítményt nyújt a versenyen. Így megmutathatja, mire képes. Milyen triatlon kerékpáros cipők megfelelőek az Ön számára? A következőkben megmagyarázzuk, hogy mit kell szem előtt tartani, amikor új triatlon cipőt vásárol. Fedezze fel a kiváló minőségű női és férfi triatlon cipők kínálatát minden ismert méretben az ismert márkáktól, mint a SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE és NORTHWAVE.


Mi a különbség a triatlon kerékpáros cipők és az országúti cipők között?

A triatlon kerékpáros cipők nagyon hasonlítanak a hagyományos kerékpáros cipőkhöz. Mindkét típusú cipő háromszög alakban elhelyezett lyukakkal rendelkezik a talpon, hogy csatlakoztathassa a 3-csavaros patentet. Mégis a felső anyagban és a rögzítő rendszerben különböznek. Annak érdekében, hogy gyorsan fel lehessen venni a triatlon cipőiket az átmeneti zónában, ezek a típusú cipők a kerékpáros racsni, csatok és orsók nélkül készülnek. Ehelyett olyan tépőzáras pántot használnak, amelyeket egy mozdulattal le lehet zárni, és lehetővé teszi a cipő széles kinyitását is. Ez még gyorsabbá teszi az átöltözést. Emellett a triatlonos kerékpáros cipők gyakran húzófüllel rendelkeznek a saroknál a könnyebb kezelhetőség érdekében. Amint fentebb említettük, a triatlonos cipők eltérnek az országúti cipőktől az anyag tekintetében is. A felső anyaguk különösen könnyű, légáteresztő és gyorsan szárad, hogy a nedves lába gyorsan megszáradjon az úszás után.


A műanyagtól a karbonig - a megfelelő talp a triatlon cipőjére!

Azok, akik a legjobb teljesítményátadását szeretnék élvezni a pedálon, különös figyelmet kell fordítaniuk a talpra, amikor új kerékpáros cipőt vásárolnak. Az alábbiakban találja az összes talpat és azok előnyeit:

Műanyag talp: A klasszikus műanyag talppal többnyire belépő szintű és all-rounder modellek használhatók. A műanyag keményebb, mint a gumi, így a talp jobb erőátadást biztosít a pedálon. A kisebb rugalmasság miatt azonban a műanyag talp kevésbé kényelmes járás közben, és kevésbé tapad a csúszós talajon. Ezért az MTB cipők műanyag talpa általában csúszásmentes gumi futófelületet tartalmaz.

Erősített műanyag talp: Azok, akik még nagyobb energiát akarnak a pedálra vinni, választhatnak maguknak olyan MTB cipőt, amely karbon erősítéssel rendelkezik a stoplinál. Ez megnövekedett merevséget eredményez, így még több energiát tud átadni a pedálra. A csúszásmentes gumiból készült futófelületek elegendő tapadást biztosítanak, ha le kell szállnia a kerékpárról.

Karbon kompozit talp: Azoknak a kerékpárosoknak, akik merev talpra vágynak, de nem engedhetik meg maguknak a full karbon talpat, javasoljuk a karbon kompozit talpat. Ezek a talpak műanyag-karbon kompozitból készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét világ előnyeit élvezhesse: a karbonnak köszönhetően megnövekedett merevség, alacsonyabb ár és nagyobb kényelem a műanyag hatására.

Full karbon talp: Az MTB cipők karbon talppal maximális merevséget biztosítanak. Ezek a kerékpáros cipők olyan karbon talppal rendelkeznek, amely különösen merev, könnyű és csak kevéssé rugalmas. Ez elég kényelmetlenné teszi gyaloglásnál, de lehetővé teszi a maximális erőátvitelt a pedálon alacsony súly mellett.


Az online boltunkban rengeteg triatlonos cipőt talál. Fedezze fel a csúcsminőségű női és férfi triatlon kerékpáros cipőinket minden szokványos méretben, az ismert márkáktól, mint a SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE és NORTHWAVE. Szakembereink örömmel tájékoztatják Önt cipőmodelljeinkről, és segítenek megtalálni a tökéletes kerékpáros cipőt az Ön igényeinek megfelelően.