• Rendezés:
  • További szűrők less filters

17 Keresési eredmények

Téli cipők

Kerékpáros cipők membránnal és meleg bélésselNem számít, hogy országúti, hegyi vagy túra kerékpárt használ télen, a jó minőségű téli cipő további kényelmet és melegséget kínál a hideg időben történő kerékpározáskor. A szigetelőanyagok kellemesen melegítik a lábukat. Ezek a megfelelő cipők mindazok számára, akik nem akarnak otthon maradni télen!

Fedezze fel meleg női és férfi téli cipőinket - köztük a szél- és vízhatlan GORE-TEX membránt - minden méretben. Ismerje meg a híres márkák, mint a ROSE, SHIMANO, NORTHWAVE, MAVIC, SIDI és VAUDE kínálatát. Női és férfi téli cipők széles választéka várja, országúti, trekking és hegyi kerékpározáshoz egyaránt. Fedezze fel most!


Miért kell téli cipőt viselni a kerékpáron?

A hagyományos kerékpáros cipőkkel ellentétben a téli kerékpáros cipők jelentősen szigeteltek. Már a kialakításukból is látható, gyakran magasabb felsőrészeikről és neoprén nyelvről, hogy ezeket a cipőket úgy tervezték, hogy kint tartsák a hideget. Az alkalmazott anyagok biztosítják a maximális szigetelést és a meleg lábakat. Ezenkívül a legtöbb téli cipőnek párnázott vagy meleg bélése van, melegen tartsa a lábát. A téli kerékpáros cipők általában szél- és vízálló membránnal is rendelkeznek. Ez egy vékony műanyag réteg, amely az erős felső anyag és a meleg bélés között van. A membránban lévő mikroperforációkat ellenőrizni kell, hogy a víz és a nedvesség ne tudjon behatolni az anyagba, míg az izzadság el tud párologni. A membránnal ellátott kerékpáros cipők még jobban védik Önt a hidegtől, széltől és esőtől. A legnépszerűbb szélálló és vízálló membrán a GORE-TEX, amelyet számos cipőmodellben használnak.


Téli országúti kerékpár cipők - kerékpározzon télen is

A különleges téli kerékpáros cipők melegen tartják a lábát. Ezek a cipők nem csak meleg anyagokkal, szél- és vízálló tulajdonságokkal, de háromszög alakban elhelyezett lyukakkal is el vannak látva, így kompatibilisek a 3 csavaros pedálrendszerekkel, mint a LOOK Delta és Kéo, SHIMANO SPD-SL , Speedplay Light Action, Zero, X- Series (3-csavaros adapterlemezzel), Campagnolo Pro-Fit, MAVIC Zxellium, Time Iclic / Xpresso és Time Impact.


MTB téli cipő - a pályák uralkodója, még télen is

A különleges téli országúti cipők fejlesztése mellett a népszerű márkák, mint a ROSE, GAERNE, SIDI, SHIMANO és NORTHWAVE olyan MTB cipőket is kínálnak, amelyeket a télen történő kerékpározás közben is melegnek tartanak. Új téli mountain bike cipő vásárlásakor ügyelni kell arra, hogy szél- és vízálló membránja legyen, így a permet és az iszap nem tud behatolni a felső anyagba. A téli MTB cipők két menetes lyukkal rendelkeznek, amelyek kompatibilisek a SHIMANO SPD, a Time ATAC, crankbrothers, crankbrothers Race, LOOK MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB pedálokkal.


Kamásli, mint alternatíva

Alternatívaként vagy téli kerékpáros cipőin is használhatja télen és rossz időben is a szél- és vízálló kamáslikat, hogy védje cipőjét és lábát. A víz egyszerűen lepereg a kamásliról, és még a cipőt sem érheti el. A legtöbb kamáslink meleg és időjárásálló neoprénből készül, és megtalálható a Kamáslik kategóriában.


Melyik zár rendszer a megfelelő?

A tökéletes illeszkedés érdelében a gyártól több zár rendszert fejlesztettek ki. A zár típusától függően lehet állítani menet közben, vagy biztos tartást nyújt a saroknál a maximális erőátvitel érdekében.

Tépőzár: A tépőzáras pántok lehetővé teszik a pontos beállításokat, szükség esetén könnyedén beállíthatók menet közben, nem akadnak el az ágakban és olyan gyors, mint a többi rendszer.

Racsni: A kerékpáros cipők a racsnis csatokkal még pontosabb beállítást tesznek lehetővé. Ehhez egy műanyag pántot vezetünk be egy zárórendszerbe, és milliméterre pontosan beállítjuk. Így a zárórendszer nem tud beakadni, és közben a cipő tökéletesen illeszkedik a sarokra.

Orsós (például BOA vagy ATOP): Az orsókkal ellátott téli kerékpáros cipők pontos beállítási lehetőségeket kínálnak, sőt az egész lábfejre egyenletes nyomáseloszlást is biztosítanak. Ez azért van így, mert a fűzőket úgy fűzik, mint a hagyományos társaikat. Mégis, hosszúságuk állítható a csavaróval. Ez lehetővé teszi a precíz, egykezes beállítást menet közben.


Melyik talp a megfelelő?

Annak érdekében, hogy télen a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a pedálon, akkor azt tanácsoljuk, hogy ne a talpon spóroljon. Számos különböző talp közül választhat, a hagyományos gumi talptól kezdve a kompozit talpig ultra-könnyű és merev karbon-betétekkel. Itt vannak a különbségek:

Gumi talp: A hagyományos sportcipők és a platform pedálhoz készült cipők általában gumitalppal vannak ellátva. A nagy rugalmasságnak köszönhetően különösen nagy kényelmet biztosítanak gyalogláskor. A platform pedálokon a gumi talp maximális tapadást nyújt, mivel a gumi rásimul a kis acél pöckökre, és nagy súrlódási ellenállást biztosít a csúszós pedálokon.

Műanyag talp: A klasszikus műanyag talppal többnyire belépő szintű és all-rounder modellek használhatók. A műanyag keményebb, mint a gumi, így a talp jobb erőátadást biztosít a pedálon. A kisebb rugalmasság miatt azonban a műanyag talp kevésbé kényelmes járás közben, és kevésbé tapad a csúszós talajon. Ezért az MTB cipők műanyag talpa általában csúszásmentes gumi futófelületet tartalmaz.

Erősített műanyag talp: Azok, akik még nagyobb energiát akarnak a pedálra vinni, választhatnak maguknak olyan MTB cipőt, amely karbon erősítéssel rendelkezik a stoplinál. Ez megnövekedett merevséget eredményez, így még több energiát tud átadni a pedálra. A csúszásmentes gumiból készült futófelületek elegendő tapadást biztosítanak, ha le kell szállnia a kerékpárról.

Karbon kompozit talp: Azoknak a kerékpárosoknak, akik merev talpra vágynak, de nem engedhetik meg maguknak a full karbon talpat javasoljuk a karbon kompozit talpat. Ezek a talpak műanyag-karbon kompozitból készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét világ előnyeit élvezhesse: a karbonnak köszönhetően megnövekedett merevség, alacsonyabb ár és nagyobb kényelem a műanyag hatására. A csúszásmentes gumiból készült futófelületek elegendő tapadást biztosítanak, ha le kell szállnia a kerékpárról.

Full karbon talp: Az MTB cipők karbon talppal maximális merevséget biztosítanak. Ezek a kerékpáros cipők olyan karbon talppal rendelkeznek, amely különösen merev, könnyű és csak kevéssé rugalmas. Ez elég kényelmetlenné teszi gyaloglásnál, de lehetővé teszi a maximális erőátvitelt a pedálon alacsony súly mellett. Mivel a karbon talpak nem nyújtanak kellő tapadást síkos talajon, csúszásgátló gumiból készült futófelület-blokkokat tartalmaznak. Így azokkal a szakaszokkal is megbirkózhat, ahol le kell szállnia, vagy le kell tennie a lábát a technikás pályákon.


Mire vár még? Vegye fel a téli kerékpáros cipőjét, és pattanjon fel a kerékpárra!

Fedezze fel meleg női és férfi téli cipőinket - köztük a szél- és vízhatlan GORE-TEX membránt - minden méretben. Ismerje meg a híres márkák, mint a ROSE, SHIMANO, NORTHWAVE, MAVIC, SIDI és VAUDE kínálatát.

Do you have questions about winter cycling shoes?

What are the advantages of winter cycling shoes?
If you also want to ride your bike in winter, you should get winter cycling shoes. The benefits of winter cycling shoes are obvious: They keep your feet warm and dry on your tours or commutes. Here you will find a large selection of shoes for different bike categories.
What should I pay attention to when buying winter cycling shoes?
  • Winter shoes often have a higher cut to protect your ankles from the cold temperatures.
  • You should also pay attention to a warming lining, such as an insulation.
  • What’s more, the outer material should be waterproof, in order to keep your feet dry on your rides.