• Rendezés:
  • További szűrők less filters

20 Keresési eredmények

Téli cipők

Kerékpáros cipők membránnal és meleg bélésselNem számít, hogy országúti, hegyi vagy túra kerékpárt használ télen, a jó minőségű téli cipő további kényelmet és melegséget kínál a hideg időben történő kerékpározáskor. A szigetelőanyagok kellemesen melegítik a lábukat. Ezek a megfelelő cipők mindazok számára, akik nem akarnak otthon maradni télen!

Fedezze fel meleg női és férfi téli cipőinket - köztük a szél- és vízhatlan GORE-TEX membránt - minden méretben. Ismerje meg a híres márkák, mint a ROSE, SHIMANO, NORTHWAVE, MAVIC, SIDI és VAUDE kínálatát. Női és férfi téli cipők széles választéka várja, országúti, trekking és hegyi kerékpározáshoz egyaránt. Fedezze fel most!


Miért kell téli cipőt viselni a kerékpáron?

A hagyományos kerékpáros cipőkkel ellentétben a téli kerékpáros cipők jelentősen szigeteltek. Már a kialakításukból is látható, gyakran magasabb felsőrészeikről és neoprén nyelvről, hogy ezeket a cipőket úgy tervezték, hogy kint tartsák a hideget. Az alkalmazott anyagok biztosítják a maximális szigetelést és a meleg lábakat. Ezenkívül a legtöbb téli cipőnek párnázott vagy meleg bélése van, melegen tartsa a lábát. A téli kerékpáros cipők általában szél- és vízálló membránnal is rendelkeznek. Ez egy vékony műanyag réteg, amely az erős felső anyag és a meleg bélés között van. A membránban lévő mikroperforációkat ellenőrizni kell, hogy a víz és a nedvesség ne tudjon behatolni az anyagba, míg az izzadság el tud párologni. A membránnal ellátott kerékpáros cipők még jobban védik Önt a hidegtől, széltől és esőtől. A legnépszerűbb szélálló és vízálló membrán a GORE-TEX, amelyet számos cipőmodellben használnak.


Téli országúti kerékpár cipők - kerékpározzon télen is

A különleges téli kerékpáros cipők melegen tartják a lábát. Ezek a cipők nem csak meleg anyagokkal, szél- és vízálló tulajdonságokkal, de háromszög alakban elhelyezett lyukakkal is el vannak látva, így kompatibilisek a 3 csavaros pedálrendszerekkel, mint a LOOK Delta és Kéo, SHIMANO SPD-SL , Speedplay Light Action, Zero, X- Series (3-csavaros adapterlemezzel), Campagnolo Pro-Fit, MAVIC Zxellium, Time Iclic / Xpresso és Time Impact.


MTB téli cipő - a pályák uralkodója, még télen is

A különleges téli országúti cipők fejlesztése mellett a népszerű márkák, mint a ROSE, GAERNE, SIDI, SHIMANO és NORTHWAVE olyan MTB cipőket is kínálnak, amelyeket a télen történő kerékpározás közben is melegnek tartanak. Új téli mountain bike cipő vásárlásakor ügyelni kell arra, hogy szél- és vízálló membránja legyen, így a permet és az iszap nem tud behatolni a felső anyagba. A téli MTB cipők két menetes lyukkal rendelkeznek, amelyek kompatibilisek a SHIMANO SPD, a Time ATAC, crankbrothers, crankbrothers Race, LOOK MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB pedálokkal.


Kamásli, mint alternatíva

Alternatívaként vagy téli kerékpáros cipőin is használhatja télen és rossz időben is a szél- és vízálló kamáslikat, hogy védje cipőjét és lábát. A víz egyszerűen lepereg a kamásliról, és még a cipőt sem érheti el. A legtöbb kamáslink meleg és időjárásálló neoprénből készül, és megtalálható a Kamáslik kategóriában.


Melyik zár rendszer a megfelelő?

A tökéletes illeszkedés érdelében a gyártól több zár rendszert fejlesztettek ki. A zár típusától függően lehet állítani menet közben, vagy biztos tartást nyújt a saroknál a maximális erőátvitel érdekében.

Tépőzár: A tépőzáras pántok lehetővé teszik a pontos beállításokat, szükség esetén könnyedén beállíthatók menet közben, nem akadnak el az ágakban és olyan gyors, mint a többi rendszer.

Racsni: A kerékpáros cipők a racsnis csatokkal még pontosabb beállítást tesznek lehetővé. Ehhez egy műanyag pántot vezetünk be egy zárórendszerbe, és milliméterre pontosan beállítjuk. Így a zárórendszer nem tud beakadni, és közben a cipő tökéletesen illeszkedik a sarokra.

Orsós (például BOA vagy ATOP): Az orsókkal ellátott téli kerékpáros cipők pontos beállítási lehetőségeket kínálnak, sőt az egész lábfejre egyenletes nyomáseloszlást is biztosítanak. Ez azért van így, mert a fűzőket úgy fűzik, mint a hagyományos társaikat. Mégis, hosszúságuk állítható a csavaróval. Ez lehetővé teszi a precíz, egykezes beállítást menet közben.


Melyik talp a megfelelő?

Annak érdekében, hogy télen a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a pedálon, akkor azt tanácsoljuk, hogy ne a talpon spóroljon. Számos különböző talp közül választhat, a hagyományos gumi talptól kezdve a kompozit talpig ultra-könnyű és merev karbon-betétekkel. Itt vannak a különbségek:

Gumi talp: A hagyományos sportcipők és a platform pedálhoz készült cipők általában gumitalppal vannak ellátva. A nagy rugalmasságnak köszönhetően különösen nagy kényelmet biztosítanak gyalogláskor. A platform pedálokon a gumi talp maximális tapadást nyújt, mivel a gumi rásimul a kis acél pöckökre, és nagy súrlódási ellenállást biztosít a csúszós pedálokon.

Műanyag talp: A klasszikus műanyag talppal többnyire belépő szintű és all-rounder modellek használhatók. A műanyag keményebb, mint a gumi, így a talp jobb erőátadást biztosít a pedálon. A kisebb rugalmasság miatt azonban a műanyag talp kevésbé kényelmes járás közben, és kevésbé tapad a csúszós talajon. Ezért az MTB cipők műanyag talpa általában csúszásmentes gumi futófelületet tartalmaz.

Erősített műanyag talp: Azok, akik még nagyobb energiát akarnak a pedálra vinni, választhatnak maguknak olyan MTB cipőt, amely karbon erősítéssel rendelkezik a stoplinál. Ez megnövekedett merevséget eredményez, így még több energiát tud átadni a pedálra. A csúszásmentes gumiból készült futófelületek elegendő tapadást biztosítanak, ha le kell szállnia a kerékpárról.

Karbon kompozit talp: Azoknak a kerékpárosoknak, akik merev talpra vágynak, de nem engedhetik meg maguknak a full karbon talpat javasoljuk a karbon kompozit talpat. Ezek a talpak műanyag-karbon kompozitból készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét világ előnyeit élvezhesse: a karbonnak köszönhetően megnövekedett merevség, alacsonyabb ár és nagyobb kényelem a műanyag hatására. A csúszásmentes gumiból készült futófelületek elegendő tapadást biztosítanak, ha le kell szállnia a kerékpárról.

Full karbon talp: Az MTB cipők karbon talppal maximális merevséget biztosítanak. Ezek a kerékpáros cipők olyan karbon talppal rendelkeznek, amely különösen merev, könnyű és csak kevéssé rugalmas. Ez elég kényelmetlenné teszi gyaloglásnál, de lehetővé teszi a maximális erőátvitelt a pedálon alacsony súly mellett. Mivel a karbon talpak nem nyújtanak kellő tapadást síkos talajon, csúszásgátló gumiból készült futófelület-blokkokat tartalmaznak. Így azokkal a szakaszokkal is megbirkózhat, ahol le kell szállnia, vagy le kell tennie a lábát a technikás pályákon.


Mire vár még? Vegye fel a téli kerékpáros cipőjét, és pattanjon fel a kerékpárra!

Fedezze fel meleg női és férfi téli cipőinket - köztük a szél- és vízhatlan GORE-TEX membránt - minden méretben. Ismerje meg a híres márkák, mint a ROSE, SHIMANO, NORTHWAVE, MAVIC, SIDI és VAUDE kínálatát.

___REQUIRED___
___REQUIRED___