Kerékpáros cipők

  • Rendezés:
  • További szűrők less filters

250 Keresési eredmények

Kerékpáros cipők országúti kerékpározáshoz, MTB-hez és túrázáshoz és spinninghez

Kerékpáros cipők platform és patentos pedálokhozA kerékpáros cipők a kerékpáros és a kerékpár közötti kapocs. Biztosítják a stabil kapcsolatot a pedálokkal és tökéletes teljesítményátvitelt. Ezért sok kerékpáros cipő, mint az országúti vagy MTB cipők, lyukakkal vannak ellátva a patentszemeknek, amelyek a cipőt és a pedált erősen összekapcsolják. Miután a speciális patent rendszer fel van szerelve a talp elejére, a cipőt a megfelelő pedálokhoz rögzíthetjük és a sarok oldalra csavarásával kioldhatjuk. A platform pedálos és dirt cipők nem rendelkeznek patentokkal, hanem gumi talpuk van, melyek agresszív mintázattal rendelkeznek a pedálokon való maximális tapadás érdekében. A merevség nagyon fontos a teljesítmény pedálokra való hatékony átadásához. Minél merevebb a talp, annál jobb az energiaátvitel a pedálokra. A szénszál rendkívül merev és különösen könnyű. A pontos racsnis rendszerrel vagy a tépőzáras kötőelemekkel kombinálva tökéletesen illeszkedő cipőt kap kiváló energiaátvitellel. Nálunk megtalálja a megfelelő kerékpáros cipőt bármilyen típusú kerékpározáshoz, valamint alkatrészeket az álomcipőjéhez.

Kínálatunkban női és férfi cipők óriási választékát találja a jól ismert márkáktól, mint a NORTHWAVE, SHIMANO, MAVIC, VAUDE, GAERNE, FIVE TEN, ROSE és SIDI. Fedezze fel a lehetőségeket és keresse meg álmai cipőjét!


Patent rendszerrel vagy anélkül – mire van szükségem?

Mielőtt kerékpáros cipőt vásárolna, meg kell kérdeznie magától, patentos pedálokkal szeretné használni vagy sem. Nagyon fontos, hogy ezt előzetesen eldöntsük, mivel a speciális célokra tervezett kerékpáros cipők olyan lyukakkal vannak ellátva, amelyek speciálisan a megfelelő pedálrendszerrel kompatibilisek. Példa: Az MTB cipők kétcsavaros rögzítéssel vannak ellátva, és így csak a kétcsavaros rendszerrel (pl. Shimano SPD) felszerelt pedálokkal kompatibilisek. Az országúti cipők három lyukkal rendelkeznek, amelyek háromszögben helyezkednek el, és ezért csak 3-csavaros rendszerrel (pl. Shimano SPD-SL) használhatóak.

A kerékpáros cipők típusai:

Országúti cipők - Ha egy országúti kerékpárral szeretne tekerni, akkor a legjobb, ha háromszög alakban elhelyezett 3 csavaros rendszerrel ellátott cipőt választ (pl. Look Delta és Kéo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action , Zero, X-Series (3-csavaros adapterlemezzel), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso és Time Impact).

MTB cipők - Ha hegyi kerékpározni szeretne, akkor platform pedálok és patentos pedálok közül is választhat. A platform pedálokhoz készült cipőknek nincsenek lyukak a talpukon, azonban gumi talppal rendelkeznek, amely a megfelelő mintával kiváló tapadást biztosít a platform pedálon és a sáros talajon egyaránt. A patent rendszerhez készült MTB cipők két párhuzamos csavaros rögzítéssel rendelkeznek a 2 csavaros rendszerhez (pl. Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB. Ezek spinning kerékpárokhoz is megfelelők az edzőteremben.)

Triatlon cipők - Ha Ön triatlonozik, akkor a legjobb, ha háromszög alakban elhelyezett 3 csavaros rendszerrel ellátott cipőt választ (pl. Look Delta és Kéo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action , Zero, X-Series (3-csavaros adapterlemezzel), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso és Time Impact).

Touring cipők - A kerékpáros túrákhoz választhat a platform illetve patentos (például a Shimano SPD) pedálok közül. Az általános pedálokhoz készült cipők patent nélküli gumi talppal rendelkeznek, és a csúszásgátló gumikeveréknek köszönhetően a pedálon és a sáros területeken a legjobb tapadást biztosítják. 2-csavarral ellátott touring cipő is kapható (pl. Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, MTB, MTB, Wellgo MTB) Ezek spinning kerékpárokhoz is megfelelők az edzőteremben. Találja meg a megfelelő cipőt az MTB vagy Touring kínálatunkban.

Hétköznapi cipők - Mint a touring cipőhöz hasonlóan, a hétköznapi cipők gumi talppal rendelkeznek a standard pedálokhoz patentszemek nélkül. Ezen kívül vannak két csavaros rendszerrel (pl. Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB) használható, 2 párhuzamos csavarral ellátott kerékpáros cipők is. Ezek spinning kerékpárokhoz is megfelelők az edzőteremben. Találja meg a megfeleő cipőt az MTB vagy Touring kínálatunkban.

Spinning cipők - A hagyományos spinning kerékpáros pedálok csak az MTB 2-csavaros pedálos rendszerekkel kompatibilisek. Találja meg a megfeleő cipőt az MTB vagy Touring kínálatunkban.


Nálunk megtalálja a legnagyobb márkákat, mint a SHIMANO, ROSE, LOOK és az TIME.


Karbon vagy műanyag - milyen típusú talpra van szüksége?

A kerékpáros cipő talpa létfontosságú a legjobb teljesítményátadáshoz. A kerékpáros cipők standard talpai műanyagból készülnek. Így nagyobb merevséget kínálnak, mint pl. a szokásos sportcipők talpa. Ha további merevséget igényel, akkor karbon erősítéssel rendelkező műanyag talpra van szüksége. Ezek a talpak bizonyos területeken ultra-merev és ultra-könnyű karbonból készült erősítéseket tartalmaznak, de általában a stopli környékén. Így a kerékpáros cipők merevebbek és könnyebbek, mint a tisztán műanyag talppal rendelkező cipők. A még jobb teljesítményátvitelhez számos kerékpáros cipőmodell kapható, melyeknek a talpa karbon-műanyag kompozitból áll. Így a talp csak egyes területeken van megerősítve, így merevebb és könnyebb, mint egy teljesen műanyag talp. A maximális energiatranszfer és az alacsony súly elérésére full karbon talppal van lehetőség, amely teljes egészében könnyű, merev szénszálból készül, és egyáltalán nem tartalmaz műanyagot. A csúcsminőségű szénszálas kerékpáros cipők természetesen drágábbak. Mi több, a kevésbé rugalmas szénszál, ami jó teljesítményátvitelt eredményez, de kevésbé kényelmes a kerékpáron. Így a költségvetés és az igények függvényében választhat a műanyag, és full karbon talp között és minden között, és így megtalálja a cipőt, amely tökéletesen megfelel az Ön igényeinek.


Országúti cipők

Azok számára, akik jó országúti cipőt keresnek, figyelmet kell fordítaniuk a kényelmes illeszkedésre és a megfelelő talpra. Az ambiciózus országúti kerékpárosoknak tanácsos tökéletesen illeszkedő kerékpáros cipőt választani, amelyek hosszú távon elegendő kényelmet biztosítanak. Az is fontos, hogy a lába ne mozogjon vagy csúszkáljon, miközben teker. A pedálokon történő hatékonyabb érőátviteléhez megfelelően merev talppal kell rendelkeznie. A full karbon talp nagy hatásfokú és nagy energiatranszferrel bír, de nem minden büdzsének felel meg. Attól függően, hogy mennyit szeretne költeni, választhat karbon erősítéssel rendelkező műanyag talpú vagy karbon-kompozit talppal rendelkező cipőt. Az országúti cipők másik fontos jellemzője, hogy könnyen beállítható rögzítő rendszerrel legyen ellátva, amely könnyen kezelhető. A tépőzáras kötőelemektől kezdve a csúcskategóriás orsókig különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a pontos illeszkedés beállításához.


Lépjen bele és induljon - A megfelelő triatlon cipő

A triatloncipőkre ugyanazok az ajánlások vonatkoznak, mint az országúti cipőkre. Mindazonáltal, gondoskodnia kell arról, hogy a triatloncipőt könnyű legyen fel- és levenni. Ezért azt javasoljuk, hogy olyan cipőt válasszon, amely kifejezetten triatlon használatára terveztek, mivel szélesebb nyílása van a gyors belépéshez, tépőzár a rögzítéshez és a sarkában lévő húzófül, hogy gyorsan felhúzza a cipőt. Mindemellett a jó triatlon cipő gyorsan száradó és lélegző anyagokból készült felsőrésszel rendelkezik, hogy a cipő ne ázzon át teljesen az úszás után, és megfelelő szellőzést biztosítsa a hosszú és kimerítő részeken.


Hagyja el az aszfaltot - platform pedál és MTB cipő

Azok, akik a munka után vagy a hétvégén a hegyek ösvényei között szeretnek lenni, speciális MTB cipőre van szükségük. Ezek különösen tartósak, és speciálisan az MTB sportokhoz lettek kialakítva. Agresszív talp-mintázattal rendelkezik, amely a csúszós talajon és a kerékpárról leszállva is kiváló tapadást biztosít. A műanyag talpaktól a full karbon talpig terjedő széles kínálata közül választhat a megfelelő merevség és erőátvitel érdekében. A megfelelő rögzítő rendszer biztosítja a tökéletes illeszkedést a láb és a sarok között - itt választhat fűzős, a tépőzáras rögzítők és a pontosan állítható racsnis rendszerek vagy orsós rögzítők között. A téli és a köztes szezonban való kerékpározáshoz érdemes vízálló és/vagy bélelt MTB-cipőket vagy kamáslikat vásárolni, hogy védve legyen a víztől.

Emellett platform pedálos cipő különösen érdekes a hegyi kerékpárosok és dirt bringások számára. Nincsenek lyukak a patent rendszerhez, de zárt gumi talpúak. Ez biztosítja a pedálok, valamint a csúszós és sáros területek magas tapadását. Fedezze fel a stílusos lapos pedálcipő kínálatát.


Cipők kerékpártúrákhoz és szabadidős tevékenységekhez - Menjen túrázni!

Nyugodt kerékpártúrákhoz vagy kerékpáros túrákhoz ajánljuk a touring cipő viselését. Ez a fajta cipő kifejezetten hosszú távú kerékpározáshoz készült, köszönhetően egy speciális talp, felső és rögzítő rendszernek. A kiváló élményért a nyeregből leszállva a touring cipők egy kicsit lágyabb talppal, megfelelő mintával és puha talpbetéttel rendelkeznek. Így a cipő jó tapadást kínál, bárhová is megy. Ezenkívül sok modell rendelkezik SPD alapú MTB kapcsos rendszerrel, így a cipőket kombinálva is használhatják. A szezontól függően tiszta és könnyű túracipőt és szandálokat is kínálunk. A szezonközi túrákhoz vagy télre bélelt és vízálló cipőket kínálunk, valamint szél- és vízálló kamáslikat. Emellett a kínálatunk különböző rögzítő rendszerrel ellátott touring cipőket tartalmaz - kezdve a klasszikus fűzőtől a pontos orsóig.


Urban - A városi dzsungelben is jól öltözött

Azok, akik minden nap ingáznak a munkába, speciális kerékpáros cipőre van szükségük. Új városi kerékpáros cipő vásárlásakor fontos figyelni a talpra. Mivel a hétköznapi cipők különleges sokrétűséget igényelnek, és kényelmesnek kell lenniük a kerékpáron és a kerékpárról leszállva is, a talpnak elég puhának kell lennie, mégis keményebbnek, mint a hagyományos sportcipők talpa, továbbá elegendő tapadást kell biztosítania. Választhat patent rendszerrel (SPD rendszerhez) ellátott vagy e nélküli kerékpáros cipők közül. A szezontól függően válogathat a meleg napokra ajánlott légies, könnyű szabadidős cipők és a hideg és nedves napokra készült vízálló kerékpáros cipők vagy kamáslik közül.


Szüksége van kerékpáros cipőre az edzőterembe vagy a spinninghez?

Ha megfelelő cipőt keres a következő spinning edzésre, vagy az edzőteremben használt beltéri edzőgépeken, győződjön meg róla, hogy a cipők kompatibilisek az MTB patentos rendszerekkel, az SPD szabványnak megfelelően. Ezenkívül a cipőnek meglehetősen könnyű és jól szellőző, lélegző felső résszel kell rendelkeznie, nehogy túl sokat izzadjon. Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő kerékpáros cipőt az edzőterembe vagy spinning edzésre, nézze meg az MTB és Touring cipőinket, ahol megtalálja az SPD szabványnak megfelelő cipőket.


Optimális illeszkedés és erőátvitel a rögzítő rendszernek és a sarok kialakításnak köszönhetően

A pedálok hatékony energiaátvitelének biztosítása érdekében a kerékpáros cipőnek tökéletesen illeszkednie kell anélkül, hogy elmozdulna vagy csúszkálna. A belépő szintű cipők gyakran egyszerű fűzős vagy 2-3 tépőzáras rögzítéssel rendelkeznek. A csúszásmentes sarokkal kombinálva a cipő tökéletesen befedi a lábát. A drágább kerékpáros cipők további lehetőségeket kínálnak a sarok fixálásának további optimalizálásához. Érdekes megoldás például a drótfűzővel rendelkező orsók, amelyek pontos beállításokat és a kiváló illeszkedést ígérnek. Ez a rögzítőrendszer egy beállító orsóval van ellátva, a gomb megnyomásával vagy húzásával teljesen megnyitja vagy bezárja a rendszert. A keményített sarokvédők javítják az erőátvitelt és optimalizálják a sarok helyzetét.


Kerékpáros cipők a hideg szezonra - amit keressen

A hideg időben történő túrákon, a meleg anyagok és a hatékony időjárás védelem különösen nagy jelentőséggel bírnak. Hideg napokon megfelelő védelemre van szükség a hideg szél ellen - ezért ajánlott olyan kerékpáros cipőt viselni, mely szél- és vízálló membránnal rendelkezik, mint például a GORE-TEX. Ez megakadályozza, hogy a víz és a sár áthatoljon, miközben melegen tartja a lábát. A meleg gyapjúbélés vagy szintetikus szálas párnázás növeli a kényelmet és a hőszigetelést. A nyári cipők is védettek lehetnek az eső és szél ellen, szél- és vízálló kamásli használatával - mégsem nyújtanak elegendő védelmet a hideg szél ellen. Ezért van szüksége téli kerékpáros cipőre! A téli zokni egy másik érdekes lehetőséget kínál a lábak hidegtől és víztől való védelmére.


Üzletünkben számos női és férfi kerékpáros cipőt talál a országúti, triatlon, hegyi, túra, ingázás és spinning kerékpározáshoz minden szokványos méretben a népszerű márkáktól, mint NORTHWAVE, SHIMANO, MAVIC, VAUDE, GAERNE, FIVE TEN, ROSE és SIDI. Fedezze fel a lehetőségeket és keresse meg álmai kerékpáros cipőjét!

Do you have questions about cycling shoes?

Why do I need cycling shoes? What are the advantages of cycling shoes?
  • In contrast to simple sneakers, cycling shoes ensure a more comfortable ride and offer better support on longer tours, thanks to the firmer sole.
  • The stiff sole ensures optimal power transfer.
  • You can use clipless pedals.
What size/ fit do I need in cycling shoes?
Your cycling shoe should fit firmly around your foot so that you won’t slip out of it when pulling up the pedals. In general, however, you can use your normal shoe size for orientation. What else should I pay attention to when buying?
  • The shoe should offer enough space at the front so that your toes don’t touch the front even when standing and accelerating.
  • In our range you will find cycling shoes in wide and narrow models.
  • Please also pay attention to our manufacturer's note on the product page.
  • Are you still unsure? Then contact our customer service or visit one of our ROSE stores and let us advise you.
What do I need to consider before buying cycling shoes?
It is important that the shoes fit the pedals you wish to use. Cycling shoes with 2-bolt standard (in the sole) are best suited for MTB, gravel or hybrid bikes. Shoes with 3-bolt standard are best suited for road cycling. If you want to ride without a clipless system, you should choose cycling shoes without cleat holes. These have a slip-resistant sole instead of a clipless system. Still unsure? You can find our pedal guide with all the necessary information here.