Kerékpáros cipők

  • Rendezés:
  • További szűrők less filters

302 Keresési eredmények

Kerékpáros cipők országúti kerékpározáshoz, MTB-hez és túrázáshoz és spinninghez

Kerékpáros cipők platform és patentos pedálokhozA kerékpáros cipők a kerékpáros és a kerékpár közötti kapocs. Biztosítják a stabil kapcsolatot a pedálokkal és tökéletes teljesítményátvitelt. Ezért sok kerékpáros cipő, mint az országúti vagy MTB cipők, lyukakkal vannak ellátva a patentszemeknek, amelyek a cipőt és a pedált erősen összekapcsolják. Miután a speciális patent rendszer fel van szerelve a talp elejére, a cipőt a megfelelő pedálokhoz rögzíthetjük és a sarok oldalra csavarásával kioldhatjuk. A platform pedálos és dirt cipők nem rendelkeznek patentokkal, hanem gumi talpuk van, melyek agresszív mintázattal rendelkeznek a pedálokon való maximális tapadás érdekében. A merevség nagyon fontos a teljesítmény pedálokra való hatékony átadásához. Minél merevebb a talp, annál jobb az energiaátvitel a pedálokra. A szénszál rendkívül merev és különösen könnyű. A pontos racsnis rendszerrel vagy a tépőzáras kötőelemekkel kombinálva tökéletesen illeszkedő cipőt kap kiváló energiaátvitellel. Nálunk megtalálja a megfelelő kerékpáros cipőt bármilyen típusú kerékpározáshoz, valamint alkatrészeket az álomcipőjéhez.

Kínálatunkban női és férfi cipők óriási választékát találja a jól ismert márkáktól, mint a NORTHWAVE, SHIMANO, MAVIC, VAUDE, GAERNE, FIVE TEN, ROSE és SIDI. Fedezze fel a lehetőségeket és keresse meg álmai cipőjét!


Patent rendszerrel vagy anélkül – mire van szükségem?

Mielőtt kerékpáros cipőt vásárolna, meg kell kérdeznie magától, patentos pedálokkal szeretné használni vagy sem. Nagyon fontos, hogy ezt előzetesen eldöntsük, mivel a speciális célokra tervezett kerékpáros cipők olyan lyukakkal vannak ellátva, amelyek speciálisan a megfelelő pedálrendszerrel kompatibilisek. Példa: Az MTB cipők kétcsavaros rögzítéssel vannak ellátva, és így csak a kétcsavaros rendszerrel (pl. Shimano SPD) felszerelt pedálokkal kompatibilisek. Az országúti cipők három lyukkal rendelkeznek, amelyek háromszögben helyezkednek el, és ezért csak 3-csavaros rendszerrel (pl. Shimano SPD-SL) használhatóak.

A kerékpáros cipők típusai:

Országúti cipők - Ha egy országúti kerékpárral szeretne tekerni, akkor a legjobb, ha háromszög alakban elhelyezett 3 csavaros rendszerrel ellátott cipőt választ (pl. Look Delta és Kéo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action , Zero, X-Series (3-csavaros adapterlemezzel), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso és Time Impact).

MTB cipők - Ha hegyi kerékpározni szeretne, akkor platform pedálok és patentos pedálok közül is választhat. A platform pedálokhoz készült cipőknek nincsenek lyukak a talpukon, azonban gumi talppal rendelkeznek, amely a megfelelő mintával kiváló tapadást biztosít a platform pedálon és a sáros talajon egyaránt. A patent rendszerhez készült MTB cipők két párhuzamos csavaros rögzítéssel rendelkeznek a 2 csavaros rendszerhez (pl. Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB. Ezek spinning kerékpárokhoz is megfelelők az edzőteremben.)

Triatlon cipők - Ha Ön triatlonozik, akkor a legjobb, ha háromszög alakban elhelyezett 3 csavaros rendszerrel ellátott cipőt választ (pl. Look Delta és Kéo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action , Zero, X-Series (3-csavaros adapterlemezzel), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso és Time Impact).

Touring cipők - A kerékpáros túrákhoz választhat a platform illetve patentos (például a Shimano SPD) pedálok közül. Az általános pedálokhoz készült cipők patent nélküli gumi talppal rendelkeznek, és a csúszásgátló gumikeveréknek köszönhetően a pedálon és a sáros területeken a legjobb tapadást biztosítják. 2-csavarral ellátott touring cipő is kapható (pl. Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, MTB, MTB, Wellgo MTB) Ezek spinning kerékpárokhoz is megfelelők az edzőteremben. Találja meg a megfelelő cipőt az MTB vagy Touring kínálatunkban.

Hétköznapi cipők - Mint a touring cipőhöz hasonlóan, a hétköznapi cipők gumi talppal rendelkeznek a standard pedálokhoz patentszemek nélkül. Ezen kívül vannak két csavaros rendszerrel (pl. Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB) használható, 2 párhuzamos csavarral ellátott kerékpáros cipők is. Ezek spinning kerékpárokhoz is megfelelők az edzőteremben. Találja meg a megfeleő cipőt az MTB vagy Touring kínálatunkban.

Spinning cipők - A hagyományos spinning kerékpáros pedálok csak az MTB 2-csavaros pedálos rendszerekkel kompatibilisek. Találja meg a megfeleő cipőt az MTB vagy Touring kínálatunkban.


Nálunk megtalálja a legnagyobb márkákat, mint a SHIMANO, ROSE, LOOK és az TIME.


Karbon vagy műanyag - milyen típusú talpra van szüksége?

A kerékpáros cipő talpa létfontosságú a legjobb teljesítményátadáshoz. A kerékpáros cipők standard talpai műanyagból készülnek. Így nagyobb merevséget kínálnak, mint pl. a szokásos sportcipők talpa. Ha további merevséget igényel, akkor karbon erősítéssel rendelkező műanyag talpra van szüksége. Ezek a talpak bizonyos területeken ultra-merev és ultra-könnyű karbonból készült erősítéseket tartalmaznak, de általában a stopli környékén. Így a kerékpáros cipők merevebbek és könnyebbek, mint a tisztán műanyag talppal rendelkező cipők. A még jobb teljesítményátvitelhez számos kerékpáros cipőmodell kapható, melyeknek a talpa karbon-műanyag kompozitból áll. Így a talp csak egyes területeken van megerősítve, így merevebb és könnyebb, mint egy teljesen műanyag talp. A maximális energiatranszfer és az alacsony súly elérésére full karbon talppal van lehetőség, amely teljes egészében könnyű, merev szénszálból készül, és egyáltalán nem tartalmaz műanyagot. A csúcsminőségű szénszálas kerékpáros cipők természetesen drágábbak. Mi több, a kevésbé rugalmas szénszál, ami jó teljesítményátvitelt eredményez, de kevésbé kényelmes a kerékpáron. Így a költségvetés és az igények függvényében választhat a műanyag, és full karbon talp között és minden között, és így megtalálja a cipőt, amely tökéletesen megfelel az Ön igényeinek.


Országúti cipők

Azok számára, akik jó országúti cipőt keresnek, figyelmet kell fordítaniuk a kényelmes illeszkedésre és a megfelelő talpra. Az ambiciózus országúti kerékpárosoknak tanácsos tökéletesen illeszkedő kerékpáros cipőt választani, amelyek hosszú távon elegendő kényelmet biztosítanak. Az is fontos, hogy a lába ne mozogjon vagy csúszkáljon, miközben teker. A pedálokon történő hatékonyabb érőátviteléhez megfelelően merev talppal kell rendelkeznie. A full karbon talp nagy hatásfokú és nagy energiatranszferrel bír, de nem minden büdzsének felel meg. Attól függően, hogy mennyit szeretne költeni, választhat karbon erősítéssel rendelkező műanyag talpú vagy karbon-kompozit talppal rendelkező cipőt. Az országúti cipők másik fontos jellemzője, hogy könnyen beállítható rögzítő rendszerrel legyen ellátva, amely könnyen kezelhető. A tépőzáras kötőelemektől kezdve a csúcskategóriás orsókig különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a pontos illeszkedés beállításához.


Lépjen bele és induljon - A megfelelő triatlon cipő

A triatloncipőkre ugyanazok az ajánlások vonatkoznak, mint az országúti cipőkre. Mindazonáltal, gondoskodnia kell arról, hogy a triatloncipőt könnyű legyen fel- és levenni. Ezért azt javasoljuk, hogy olyan cipőt válasszon, amely kifejezetten triatlon használatára terveztek, mivel szélesebb nyílása van a gyors belépéshez, tépőzár a rögzítéshez és a sarkában lévő húzófül, hogy gyorsan felhúzza a cipőt. Mindemellett a jó triatlon cipő gyorsan száradó és lélegző anyagokból készült felsőrésszel rendelkezik, hogy a cipő ne ázzon át teljesen az úszás után, és megfelelő szellőzést biztosítsa a hosszú és kimerítő részeken.


Hagyja el az aszfaltot - platform pedál és MTB cipő

Azok, akik a munka után vagy a hétvégén a hegyek ösvényei között szeretnek lenni, speciális MTB cipőre van szükségük. Ezek különösen tartósak, és speciálisan az MTB sportokhoz lettek kialakítva. Agresszív talp-mintázattal rendelkezik, amely a csúszós talajon és a kerékpárról leszállva is kiváló tapadást biztosít. A műanyag talpaktól a full karbon talpig terjedő széles kínálata közül választhat a megfelelő merevség és erőátvitel érdekében. A megfelelő rögzítő rendszer biztosítja a tökéletes illeszkedést a láb és a sarok között - itt választhat fűzős, a tépőzáras rögzítők és a pontosan állítható racsnis rendszerek vagy orsós rögzítők között. A téli és a köztes szezonban való kerékpározáshoz érdemes vízálló és/vagy bélelt MTB-cipőket vagy kamáslikat vásárolni, hogy védve legyen a víztől.

Emellett platform pedálos cipő különösen érdekes a hegyi kerékpárosok és dirt bringások számára. Nincsenek lyukak a patent rendszerhez, de zárt gumi talpúak. Ez biztosítja a pedálok, valamint a csúszós és sáros területek magas tapadását. Fedezze fel a stílusos lapos pedálcipő kínálatát.


Cipők kerékpártúrákhoz és szabadidős tevékenységekhez - Menjen túrázni!

Nyugodt kerékpártúrákhoz vagy kerékpáros túrákhoz ajánljuk a touring cipő viselését. Ez a fajta cipő kifejezetten hosszú távú kerékpározáshoz készült, köszönhetően egy speciális talp, felső és rögzítő rendszernek. A kiváló élményért a nyeregből leszállva a touring cipők egy kicsit lágyabb talppal, megfelelő mintával és puha talpbetéttel rendelkeznek. Így a cipő jó tapadást kínál, bárhová is megy. Ezenkívül sok modell rendelkezik SPD alapú MTB kapcsos rendszerrel, így a cipőket kombinálva is használhatják. A szezontól függően tiszta és könnyű túracipőt és szandálokat is kínálunk. A szezonközi túrákhoz vagy télre bélelt és vízálló cipőket kínálunk, valamint szél- és vízálló kamáslikat. Emellett a kínálatunk különböző rögzítő rendszerrel ellátott touring cipőket tartalmaz - kezdve a klasszikus fűzőtől a pontos orsóig.


Urban - A városi dzsungelben is jól öltözött

Azok, akik minden nap ingáznak a munkába, speciális kerékpáros cipőre van szükségük. Új városi kerékpáros cipő vásárlásakor fontos figyelni a talpra. Mivel a hétköznapi cipők különleges sokrétűséget igényelnek, és kényelmesnek kell lenniük a kerékpáron és a kerékpárról leszállva is, a talpnak elég puhának kell lennie, mégis keményebbnek, mint a hagyományos sportcipők talpa, továbbá elegendő tapadást kell biztosítania. Választhat patent rendszerrel (SPD rendszerhez) ellátott vagy e nélküli kerékpáros cipők közül. A szezontól függően válogathat a meleg napokra ajánlott légies, könnyű szabadidős cipők és a hideg és nedves napokra készült vízálló kerékpáros cipők vagy kamáslik közül.


Szüksége van kerékpáros cipőre az edzőterembe vagy a spinninghez?

Ha megfelelő cipőt keres a következő spinning edzésre, vagy az edzőteremben használt beltéri edzőgépeken, győződjön meg róla, hogy a cipők kompatibilisek az MTB patentos rendszerekkel, az SPD szabványnak megfelelően. Ezenkívül a cipőnek meglehetősen könnyű és jól szellőző, lélegző felső résszel kell rendelkeznie, nehogy túl sokat izzadjon. Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő kerékpáros cipőt az edzőterembe vagy spinning edzésre, nézze meg az MTB és Touring cipőinket, ahol megtalálja az SPD szabványnak megfelelő cipőket.


Optimális illeszkedés és erőátvitel a rögzítő rendszernek és a sarok kialakításnak köszönhetően

A pedálok hatékony energiaátvitelének biztosítása érdekében a kerékpáros cipőnek tökéletesen illeszkednie kell anélkül, hogy elmozdulna vagy csúszkálna. A belépő szintű cipők gyakran egyszerű fűzős vagy 2-3 tépőzáras rögzítéssel rendelkeznek. A csúszásmentes sarokkal kombinálva a cipő tökéletesen befedi a lábát. A drágább kerékpáros cipők további lehetőségeket kínálnak a sarok fixálásának további optimalizálásához. Érdekes megoldás például a drótfűzővel rendelkező orsók, amelyek pontos beállításokat és a kiváló illeszkedést ígérnek. Ez a rögzítőrendszer egy beállító orsóval van ellátva, a gomb megnyomásával vagy húzásával teljesen megnyitja vagy bezárja a rendszert. A keményített sarokvédők javítják az erőátvitelt és optimalizálják a sarok helyzetét.


Kerékpáros cipők a hideg szezonra - amit keressen

A hideg időben történő túrákon, a meleg anyagok és a hatékony időjárás védelem különösen nagy jelentőséggel bírnak. Hideg napokon megfelelő védelemre van szükség a hideg szél ellen - ezért ajánlott olyan kerékpáros cipőt viselni, mely szél- és vízálló membránnal rendelkezik, mint például a GORE-TEX. Ez megakadályozza, hogy a víz és a sár áthatoljon, miközben melegen tartja a lábát. A meleg gyapjúbélés vagy szintetikus szálas párnázás növeli a kényelmet és a hőszigetelést. A nyári cipők is védettek lehetnek az eső és szél ellen, szél- és vízálló kamásli használatával - mégsem nyújtanak elegendő védelmet a hideg szél ellen. Ezért van szüksége téli kerékpáros cipőre! A téli zokni egy másik érdekes lehetőséget kínál a lábak hidegtől és víztől való védelmére.


Üzletünkben számos női és férfi kerékpáros cipőt talál a országúti, triatlon, hegyi, túra, ingázás és spinning kerékpározáshoz minden szokványos méretben a népszerű márkáktól, mint NORTHWAVE, SHIMANO, MAVIC, VAUDE, GAERNE, FIVE TEN, ROSE és SIDI. Fedezze fel a lehetőségeket és keresse meg álmai kerékpáros cipőjét!

___REQUIRED___
___REQUIRED___