•  50,000 azonnal szállítható termék
  •  Ingyenes visszaküldés (minden EU országban)
  •  Egyéni kerékpár vásárlási tanácsadás
  •  30 napos visszavásárlás
  •  Minden kerékpárt Németországban szerelnek össze
390

Dirt

Dirt mountain bike-ok

Mountain bike-ok igazán speciális használatra


Dirt jump és slopestyle – itt az idő egy kis izgalomhoz!

A dirt jump és slopestyle kerékpárosoknak kicsi és agilis kerékpárra van szükségük, melynek extrém stabilnak is kell lennie. Ők a hegyikerékpárosok legextrémebb csoportja, az artisták, a szabadúszók és az úttörők. Több méter magas ugrások és elképesztő trükkök a mindennapi rutinjukat képezik – itt egy gyenge anyagnak végzetes következményei lehetnek.

Habár mindkét kategóriában vannak hasonlóságok, a kerékpárok mégis különbözőek. A levegőben való maximális agilitás érdekében a dirt jumperek általában merev farúak. A nagyobb ugrásokhoz és sokoldalú akadályok leküzdéséhez a slopestyler-ek általában össztelóval rendelkeznek. Ami közös bennük, az a speciális és rendkívüli túrák iránti szenvedély. A trükkök, amiket a dirt jumperek és slopestylerek bemutatnak, feszegetik a lehetséges határait- vagy néha át is lépik azt. A mozgások összehangolása, a terepadottságokat kiaknázása, a kreativitás tűzijátéka. Egy verseny során a bírók azt hozzák ki győztesnek, aki a legtisztább és leginnovatívabb kerékpározási stílust mutatja be.

És van itt még néhány szempont, hogy a két stílusnak vannak közös vonásai. Ezek a mountain bike legifjabb ágai. Nem sokkal az ezredforduló előtt kezdtek el ezek az extrém sportágak kifejlődni az amerikai freeride-ból. A hátraszaltók akkoriban lehetetlennek tűntek, de most már az alap repertoárhoz tartoznak. A trükkök gyors fejlődése a dirt jump-ot és slopestyle-t a legprogresszívebb és legpulzálóbb versenyággá változtatta az MTB univerzumban és még az amatőröket is elbűvölik a lélegzetelállító ugrások. Ezekben a freestyle sportokban minden versenyző bemutathatja saját stílusát, és a kerékpárválasztás is egy nagyon személyes ügy. Ön melyik kerékpárral járná ki a repülő iskolát?