Jogi nyilatkozat

1. Információ a német akkumulátorokról szóló törvény (BattG) szerint

Akkumulátorok és akkumulátor alkatrészek forgalmazásával kapcsolatosan a német akkumulátorokról szóló törvény értelmében, forgalmazóként kötelesek vagyunk tájékoztatni ügyfeleinket az alábbiakról: Ön köteles az akkumulátorokat visszaküldeni. Használat után visszaküldheti azokat egy üzletünkbe, egy helyi gyűjtőhelyre vagy egy helyi üzletbe. A káros anyagokat tartalmazó elemeket egy áthúzott kerekes kuka szimbólumával, valamint a kémiai szimbólummal (Cd, Hg vagy Pb) jelölik, amely a veszélyes anyagokat tartalmazó nehézfémek osztályozásának meghatározó tényezője. Az elhasznált akkumulátorok átadhatók:

ROSE Bikes GmbH
- Logisztikai központ -
Isselburger Str. 17
46395 Bocholt
Németország

Az akkumulátorok visszaküldésnek lehetősége azokra a típusú elemekre korlátozódik, amelyeket forgalmazunk, vagy forgalmaztunk, illetve a végfelhasználók által általában használt mennyiségekre.


2. A Német Elektromos és Elektronikai Eszközről szóló törvény (ElektroG)

Az elektromos készülékek elosztásával kapcsolatban a német villamos és elektronikus berendezésekről szóló törvény értelmében, forgalmazóként kötelesek vagyunk tájékoztatni ügyfeleinket az alábbiakról: Ön köteles a használt elektronikai hulladékot és eszközöket visszaküldeni. Visszaküldheti az egyik üzletünkbe, egy helyi gyűjtőhelyre vagy egy helyi üzletbe. Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékai átadhatók:

ROSE Bikes GmbH
- Logisztikai központ -
Isselburger Str. 17
46395 Bocholt
Németország

Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak visszaküldésének lehetősége azokra a típusú elemekre korlátozódik, amelyeket forgalmazunk, vagy forgalmaztunk, illetve a végfelhasználók által általában használt mennyiségekre.

3. Duty to inform of the recovery rate according to § 15 (3) of the BattG

Furthermore, we comply with the obligations to publish according to § 15 (3) BattG by referring to the annual statistics communication of the values determined for the previous year by GRS eMobility: https://www.grs-batterien.de/newsroom/details/grs-erfolgskontrollen-neue-branchensysteme-sind-der-schluessel-fuer-eine-zukunftsorientierte-kreislaufwirtschaft/

4. Adatvédelmi nyilatkozat

Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékai gyakran érzékeny magánadatokat tartalmaznak. Ez vonatkozik az informatikai és távközlési eszközökre, mint a számítógépek és okostelefonok. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a végfelhasználók saját maguk felelősek az általuk tárolt adatokért a megsemmisíteni kívánt eszközökön.