Termékek megjelenítése
INGYEN visszaküldés egy hónapig Egyedi konfigurációjú kerékpárok Magyar nyelvű ügyfélszolgálat
  Rose

  Helyes mérés / kerékpár méretek

  Belső lábhossz lemérése 

  Hogyan mérjem le a belső lábhosszam – avagy az út a megfelelő kerékpárhoz

  Furcsán hangozhat, de a leggyakoribb hiba a vázméret kiválasztásánál a belső lábhossz meghatározása során történik. A belső lábhossz a testmagasság mellett a másik fontos tényezője a vázméret kiszámításnak. Mivel azonban egy számítási módszertanról van szó, így 2-3 cm-es mérési pontatlanságok máris rossz vázmérethez vezetnek. 

  Út a helyes méretekhez:
        
  1. Vegyen elő megfelelő mérésőeszközt. A legalkalmasabb erre egy zollstockot és egy vízmértéket. Amennyiben nincsen vízmértéke, akkor használhat egy Rose katalógust is.

  2. Kérjük, hogy vagy kerékpáros ruhában vagy fehérneműben mérje le magát, annak érdekében, hogy pontos méreteket tudjon mérni. TIPP: Ne mérje le önmagát, kérjen meg egy segítőt, aki segítségére van a mérés során!

  3. A belső lábhossz pontos megállapítására tartsa a vízmértéket vagy a katalógust pontosan vízszintesen a medencéjéhez képest. A lehető legmagasabb pontog mérjen. A vállszélességének a megállapításához támaszkodjon egy ajtókerethez és méresse le  a váll szélességét. TIPP: Ügyeljen a vízmérték vagy a katalógus által kifejtett nyomsára – annak meg kell felelnie a nyereg okozta nyomásnak.

  4. A mérések eredményeivel meg tudjuk határozni az Ön számára ideálsi kerékpár mérete. A megfelelő vázméretet megtudhatja kalkulátorunk használatával

   
     Térkép Töltése
  'Térkép Töltése