Termékek megjelenítése
INGYEN visszaküldés egy hónapig Egyedi konfigurációjú kerékpárok Magyar nyelvű ügyfélszolgálat
  Rose

  Fejlesztés szenvedéllyel

  ROSE - valódi csapatmunka 


  A mi célunk, hogy a legmagasabb színvonalon építsünk kerékpárokat. Számos teszt bizonyítja: a ROSE kerékpárok a világ legjobbjai közé tartoznak. Kerékpárjaink minden téren az élen járnak.

  Olyan fejlesztéseket, mint például a teljes belső bowden-vezetést, Press-Fit-középrészt és speciálisan kialakított váz- és csőformákat már évek óta alkalmazunk. A ROSE vázak kimagasló merevséggel is rendelkeznek, melynek köszönhetően már évtizedek óta folyamatosan a top 10-es nemzetközi tesztlistákat vezetik.

  A fejlesztőink maguk is kerékpárosok és idejük java részét a nyeregben töltik. Jürgen Telahr 2011 óta felel a fejlesztésekért valamint az országúti-, triatlon-, E-Bike, és trekking kerékpárok technikai kialakításáért. „ Született bocholtiként, könnyű dolgom volt, hisz itt előbb tanulnak meg a gyerekek kerékpározni, mint járni!” viccelődik Jürgen Telahr.

  2013-ban tovább gyarapodott a fejlesztő részlegünk. A két mountainbike megszállott, Max Sistenich és Christoph Krüppel vették kezükbe a hegyikerékpárok fejlesztését. Merevfarú, összteleszkópos, 26-os, 29er vagy 650b, crosscountry, All-Mountain, Enduro vagy Freeride felhasználás, ezen témák körül forog minden percük.

  Max Sistenich már 8 évesen a BMX pályákat koptatta. „1990-ben aztán megvettem az első hegyikerékpárom és azonnal megfertőzött a sport” emlékszik vissza Sistenich, aki a hobbiját a hivatásává tette. A kerékpár iránti szenvedélye és technika orientált érdeklődése vezette őt a kerékpár dizájnhoz. „A kerékpár fertőzött kollegáimmal abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hobbim egyben a munkám is és új kerékpárokat fejleszthetek. Mindig is ezt szerettem volna!” nyilatkozik Christoph Krüppel.

  A profi csapatainkkal karöltve fejlesztjük az új modelleket. A profik tapasztalataiból és a tőlük szerzett információk alapján minden egyes vázat a felhasználási céljának megfelelően tökéletesítünk. „Ez így van helyesen. A fiúk és lányok egyszerűen minden idejüket a kerékpáron töltik, hosszú évek óta. Így ki tudná jobban, hogy mi az ami működik és mi az ami nem.” mondja Christoph Krüppel. Fejlesztéseink során nem csak technikai adatokat, mint súly és merevség tartjuk szem előtt, hanem az aerodinamikára, vonalvezetésre és dizájnra is nagy hangsúlyt fektetünk.

  Szintén nagy segítség számunkra a fejlesztésekben a bocholti főiskolával folytatott együttműködésünk, melyet Prof. Dr-Ing Kerstiens és Prof. Dr.-Ing Nisch vezetnek. Ők főként a carbon-szálak megfelelő irányba helyezésére specializálódtak, valamint E-bike-ok fejlesztésénél játszanak fontos szerepet. Az összteleszkópos kerékpárok kinematikáját is itt optimalizálják. Így lehetőségünk van a hosszú évek alatt szerzett saját tapasztalataink mellett a tudomány legmodernebb eljárásaira is hagyatkozni, amikor egy új carbonváz tervezésének látunk neki.

   
     Térkép Töltése
  'Térkép Töltése