0 Keresési eredmények

Hi Vis kamáslik - Legyen látható a kerékpározásközben rossz látási viszonyok közt és sötétben egyaránt

Azok, akik a sötétségben és a gyenge fényben közlekednek és látszani szeretnének, mindenféleképpen szükségük van egy hi-vis kamáslira. A kamáslik ragyogó színekkel rendelkeznek, és nagy fényvisszaverő nyomatokkal biztosítják, hogy biztonságban maradjanak, miközben falja a kilométereket a sötétben. Ebben a vásárlói útmutatóban megmutatjuk, mire érdemes figyelni, amikor láthatósági kamáslit vásárol.

A országúti, hegyi és városi kerékpárosok számára egyaránt a kínálunk termékeket az ismert márkáktól, mint a GripGrab, Endura, Craft és még sok más gyártótól. Vásároljon fényvisszaverő készletet a téli kerékpározáshoz!


Hi-Vis ruházat fokozott láthatósághoz

Különösen sötét és gyenge fényviszonyok esetén a kerékpárosok nehezen láthatók más közlekedők számára. A fényvisszaverő elemekkel rendelkező vagy fényvisszaverő anyagból készült ruházat jó választás a közúti közlekedésbiztonság szempontjából, mivel fényesen ragyognak, ha a fényszórók rájuk világítanak. Így jobban látható lesz a többi kerékpáros és autóvezető számára.

De még ennél is jobban növelheti láthatóságát. Pontosan itt jön képbe a hi-vis ötlete! Amint azt a neve is sugallja, a nagy láthatóságú ruházat növeli a közúti forgalomban való láthatóságát. A ragyogó fluo színeknek köszönhetően (mint például a fluoreszkáló sárga) egyértelműen ki fog tűnni a sötétségből. Így más úthasználók sokkal jobban látják Önt.


Hi Vis kamáslik a nyárra

Nyáron kiváló választás egy ragyogóan színes kamásli nagy fényvisszaverő elemekkel. Különösen akkor, ha gyakran napkelte előtt vagy késő este kerékpározik. Ilyenkor fokozottan ajánlott ilyen kamáslit viselni.

Magas hőmérsékleten a kamáslinak elsősorban lélegzőnek kell lennie. Kérjük, olvassa el az alábbiakat, hogy megtudja, mit érdemes figyelni, ha láthatósági kamáslit a nyárra:

  • Lycra kamáslik: A Lycra kamáslik a kis súly és a szoros illeszkedés miatt előnyösek. A legjobb aerodinamika érdekében. Mivel nem rendelkezik beépített membránnal, csak a könnyű szélektől, könnyű esőtől, felverődő vízzel szemben vagy szennyeződéstől nyújt védelmet. A Lycra kamáslikat elsősorban az országúti vagy az MTB cipők tisztán tartására és a karcolásoktól való védelemre használják.
  • Szélálló: A szélálló kamáslik szélálló membránnal rendelkeznek . Ez egy vékony réteg műanyag a szövet belsejében. Amely megakadályozza, hogy a szél behatoljon a ruhába, és így melegen tartja Önt. A membránban lévő mikroszkóposan kis perforációk azonban lehetővé teszik, hogy az izzadás során létrejövő vízgőz gyorsan távozzon. Így a szélvédő membránnal ellátott kamáslik megvédik Önt a huzattól, a könnyű esőtől és a felverődő víztől , és mindeközben kiváló lélegző képességgel rendelkezik. Néhány népszerű szélálló membrán a GORE WINDSTOPPER és a könnyű softshell szövet.
  • Vízálló: Az esővel szembeni legjobb védelem érdekében egyes gyártók vízálló membránt használnak . Ez egy vékony réteg, amelyet a szövetbe integrálnak. Ez ellenáll a szélnek és az esőnek , megakadályozza, hogy behatoljanak a szövet belsejébe. Ugyanakkor a membránban lévő mikroszkóposan kis perforációk lehetővé teszik az izzadás során keletkező vízgőz távozását. Így egy vízálló membrán is nagyon lélegezhető . A tökéletes védelem a hideg menetszél, eső, felverődő víz és szennyeződések ellen!


Hi-Vis tél kamáslik

A láthatósági felszerelés elengedhetetlen az év sötétebb hónapjaihoz. Ha sötét reggeleken és estéken kerékpározik, nem szabad kompromisszumot kötnie a láthatóságot illetően. Ezért különleges téli kamáslik széles választékát szállítjuk hi-vis színekben, nagy fényvisszaverő nyomatokkal vagy fényvisszaverő fő szövetekkel.

Télen a kamáslinak elsősorban melegnek kell lennie. Csak a megfelelő anyagok védik Önt az esőtől, a nedvességtől és a hideg széltől. Kérjük, olvassa el az alábbiakat, hogy megtudja, mire érdemes figyelni, ha a téli időszakra vásárol kamáslit.

  • Szélálló: A windchill effekt hatására a hőmérsékletet hidegebbnek érzi, mint amennyit a szél növekszik. Ez a hatás a test kihűlését okozhatja. Ezért sok gyártó szélvédő membránnal látja el a kamáslijait. Ez egy könnyű réteg műanyag, integrálva van az anyagba. A vékony műanyag lemez megakadályozza a szél behatolását, és ezáltal csökkenti a windchill hatását. A szélálló membrán vízhatlan is. Ez azt jelenti, hogy a szövet megvédi könnyű esőtől és a felverődő víztőlegyaránt. Ugyanakkor a réteg mikroszkopikus perforációi lehetővé teszik az izzadás során keletkező vízgőz távozását. Ezért az olyan anyagok, mint a GORE WINDSTOPPER vagy a softshell a tökéletes szélálló védelmet biztosítanak a hideg napokra! Így a cipő és a láb kellemesen meleg és száraz marad.
  • Vízálló: Ha változó időjárási viszonyok közt is kerékpározik, akkor ajánlott, hogy vízálló membránnal ellátott, láthatósági kamáslit viseljen. Ez egy az anyagba integrált, könnyű műanyag réteg. Mikroszkopikus lyukakkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy az izzadás közben létrejövő vízgőz gyorsan eltávozzon. A perforációk azonban túl kicsi ahhoz, hogy a vízcseppek és a szél áthaladjanak rajta. Így a vízálló membrán kellemesen meleg és száraz marad - még nedves körülmények között is.
  • Thermo szövet: Ahhoz, hogy hideg napokon melegen maradhasson, sok gyártó thermo anyagot használ a téli kamáslijaikhoz, így a kialakítva egy hatásos védőréteget a hideg ellen. Az olyan anyagok, mint a fleece bélés vagy a neoprén , akadályt jelentenek a hideg számára, ezáltal a cipőjét és lábát tovább melegen tartva..


Melyik további funkciók fontosak?

  • Nyitott talp: A legtöbb kerékpáros és MTB cipőnek nyílt talpa és rugalmas pántja vagy tépőzáras pántja van a talp alatt. Így a kamáslik kompatibilisek minden típusú stoplival.
  • Teljes hosszúságú tépőzáras zárás: Sok gyártó teljes hosszúságú, tépőzáras hátsó záró résszel rendelkezik, hogy könnyű legyen felhelyezni. Így egyszerűen beléphet a kamásliba, és bezárhatja azt. Nem lehetne ennél könnyebb!
  • Neoprén: Számos téli kamásli teljesen neoprénből vagy neoprén betétből áll. Ezáltal a kamásli tartósabbá válik, miközben megbízhatóan védi a viselőt a széltől, az esőtől és a hidegtől.


Milyen méretű kamáslit válasszak?

Mivel a kamáslik szorosan illeszkednek, nagyon fontos, hogy a megfelelő méretű legyen. Egyrészt nem szabad lazának lennie vagy elcsúsznia: másrészt nem kell olyan szorosan illeszkedniük, hogy ne tudja felvenni.

Ezért a cipő méreténél egy számmal nagyobb kamáslit válasszon. Így könnyen felhelyezhetőek és szorosan illeszkednek, de nem túl szűkek. Szakértői tanácsadóink szívesen segítenek megtalálni a megfelelő méretet.


Ezekkel a praktikus tippekkel könnyen meg tudja találni az MTB vagy az országúti cipőjéhez megfelelő kamáslit. Ha segítségre vagy tanácsra van szüksége, forduljon szakembereinkhez.

A országúti, hegyi és városi kerékpárosok számára egyaránt a kínálunk termékeket az ismert márkáktól, mint a GripGrab, Endura, Craft és még sok más gyártótól. Vásároljon fényvisszaverő készletet a téli kerékpározáshoz!